Ligové zápasy

Komentáře zpracovává T. Bubrinka

6.3.2013
22. kolo HC Sputnik - HC Medvědi 9:2 (3:0,3:1,3:1)

 

 

Bodování:

G: Svoboda M., Svoboda P.
A: Trojan, Pavelka

 

Sestava: Chytil; Trojan-Sekanina, Morava-Štěpán; Vrba-Svoboda M.-Mudrák R., Svoboda P.-Bombicz-Pavelka

Zákroky brankářů: Sputnik 17, Medvědi 34

K tomuhle zápasu už nemá cenu nic moc psát, výsledek i průběh naší hry jen dokreslil mizérii celé sezóny a podobně jako v loňském play-off ukázal, že zápasy, kde o něco jde, asi neumíme hrát. Moc tomu ani nepřidalo zdecimování obranných řad a nutnost improvizovat ve složení beků i lajn. A byť měl Vláďa Chytil v brance dneska formu a pochytal hromadu šancí soupeře, z nichž některé byly dost vyložené, na naši celkovou herní bídu v poli to bylo furt málo. S Laďou jsme ale probrali jeho budoucí angažmá v našem hobíkovském klubu, takže by mohl krýt záda Radimovi jakožto kmenový gólman i v příští sezóně, což je de facto jediné včerejší plus. Velké mínus bylo to, jak jsme se hlavně v průběhu druhé třetiny k sobě na lavičce chovali – místo bojovnosti a rytí držkou v ledu ryjeme držkama akorát po sobě navzájem a to je v našem případě, kdy skoro nikdo nemůže mít úplně čisté svědomí, zbytečné.
Sputniku patří gratulace za dobře odehraný zápas, v němž nás k ničemu moc nepustili a pohodlně si dokráčeli pro vítězství a flek v předkole play-off.
Na lavičce jsem pořídil pár fotek a něco málo natočil, tak je náš závěrečný průser navíc i zdokumentovaný...
Na shledanou v příští sezóně.



 

 

 

 

3.3.2013
20. kolo HC Morenda - HC Medvědi 7:9 (2:1,3:5,2:3)

 

 

Bodování:

G: Vrba 4, Trojan 3, Svoboda M., Bombicz
A: Trojan 2, Svoboda M. 2, Pavelka, Bombicz, Morava, Vrba

 

Sestava: Chytil; Bubrinka-Mudrák, Morava-Mareš; Vrba-Svoboda M.-Trojan, Pavelka-Bombicz-Morávek

Zákroky brankářů: Morenda 27, Medvědi 29

Konečně se nám povedlo porazit někoho z vyšších pater tabulky! Sice na poslední chvíli, ale i tak to beru, bo doposud jsme měli pouze skalpy mužstev z našeho suterénu. V dohrávce 20. kola SAHL jsme nastupovali do nepopulární Krasohaly v nepopulárním čase (paralelní nedělní zápas Komety).
Naše letošní zápasy s Morendou výsledkově kopírují ty loňské, schválně jsem to ověřoval v archivu a je to tak: loni doma prohra, venku výhra a letos to samé. Krasohalu sice moc nemusíme, ale asi můžeme říct, že se nám tam daří. A tenhle zápas proti Morendě byl nemlich to samý, co podzimní. Otevřený útočný hokej se spoustou šancí na obou stranách, trefeno několik tyček, neuznané nějaké ty góly a podobně :-)
Výjimečně se sešla kompletní obrana, takže se nemuselo vzadu nijak improvizovat a tak mohl jít Jarda dopředu a s Kubou a Freedomem vytvořili skutečně údernou řadu. Morendě vsítili společně 8 z 9 gólů, Kuba čtyři a potvrzuje tak střeleckou formu z posledních zápasů, Jarda 3 a Freedom taky jeden kousek přidal. Freedom se mezi nimi ale vůbec neztratil, bruslil, forčekoval, najížděl před bránu, řezal buly, prostě zahrál vydařený zápas! Koneckonců si přivedl opět početnou ekipu příznivců, zahlídli jsme dokonce i barevný transparent! Tajným trumfem se ukázala být babička, dědovo kouzlo už po podzimním rosickém výprasku od Mercedesů vyprchalo, takže roli talismanu evidentně převzal další člen rodiny.
V druhé lajně šel při absenci pravověrných levých křídel k Mikinovi a Riccimu na levaso Alan (když si to tak probírám, tak ten hrál už úplně na všech postech, vyjma levého beka a gólmana) a výkon jejich útoku taky nezapadl. Ovšem nejvíc mi utkvěl kuriózní gól, který vsítil Mikin – obránce Morendy měl puk v poklidu pod kontrolou u brakové čáry svého mužstva, ale místo rozehrávky po ledě se rozhodl ho vyhodit obloučkem, jenže přitom trefil do zad spoluhráče, který přejížděl někde na vrcholu kruhů a tam lišácky číhal Mikin, sebral puk a bez problémů si poradil s brankářem...
Průběh zápasu byl napřed trochu infarktový, první střídání, 27 vteřin a gól do naší klece. Za další 3 minuty pak další gól. Ale to byl naštěstí konec vedení Morendy, hned v 6.minutě Jarda snížil.
Jak byla první třetina poklidná, tak byla druhá gólově divoká, padlo celkem 8 kusů. Hned zkraje druhé třetiny srovnal Freedom na 2:2 – počíhal si před gólmanem, když si Jarda s Kubou vyměnili za brankou 2-3 přihrávky a pak to Jarda naservíroval Freedomovi na hokejku a ten skóroval. Pak jsme měli šňůru dalších 4 gólů v řadě a byly to tuším většinou úniky, ať už Kuby nebo Jardy. Skóre se tak vyšplhalo na 6:2 pro nás. Morenda to ale ještě nevzdala a v posledních 5 minutách druhé třetiny dokázala snížit až na 5:6 ze svého pohledu. Ve třetí třetině jsme ale opět dokázali vedení urvat až na 9:5 a Morenda stihla jen snížit.
Zápas měl ale poněkud nešťastnou příchuť v podobě zranění mého, Lubošova a Filipova. Já jsem dostal pekelnou pecku pukem do vnitřní strany nártu, Luboš vlítl do rýhy a natáhl si tříslo a nejspíš i pochroumal koleno a akorát o Filipa se postarali soupeři – dostal sekeru (ale u něj to snad nebude mít nějakou vážnější dohru).
A minimálně jeden pořádný kiks rozhodčího už patří v zápasech s Morendou k typickému koloritu – tentokrát napřed pustil Morendě evidentní ofsajd, nepískl, takže útočník Morendy projel přes beka a dal gól, ale jelikož celá naše střídačka i já na trestné jsme na rozhodčího celou dobu řvali „ofsajd“, tak se nechal zřejmě ukecat a gól neuznal...
No a na tyčky vyhrála Morenda tuším 3:2.
No a ve středu poslední zápas, Sputnik.



 

 

 

 

25.2.2013
21. kolo HC Medvědi - HC Rockets 2:9 (0:1,1:3,1:5)

 

 

Bodování:

G: Pavelka, Svoboda P.
A: Svoboda M., Morava

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Robinson, Morava-Mareš; Sekanina-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka

Zákroky brankářů: Medvědi 34, Rockets 25

Základní část ligy finišuje, teď už zbývají jen poslední 2 zápasy, ale kýžený flek v předkole play-off je pořád stejně daleko a kdo ví, jestli ho letos nakonec nebudeme muset oželet. Po včerejší prohře s Rockets to vypadá jako reálná možnost. Bohužel jsme nedokázali navázat na slušný výkon z minulého zápasu proti Mercedesům a hráli ten náš medvědí hokej, provázený individuálními chybami a špatným proměňováním šancí. Draví jezdiči z Rockets si vypracovali mnohem víc příležitostí a byli celkově nebezpečnější a dostávali nás pod tlak, my jsme měli spíš jen takové světlejší momenty. Ve třetí třetině už nám taky kapku došly síly.
Před zápasem (a nakonec i po něm) bylo ale velmi veselo, Mikin opět napsal nezapomenutelnou kapitolu do dějin své výstroje, ve které hrála hlavní roli jedna díra a lepící páska.... a zbytek bude lepší nechat fantazii čtenáře či vzpomínkám účastníků.
K zápasu se nás sešlo deset a při nedostatku beků šel dozadu opět Wes, kterého přijel zkontrolovat do hlediště tchán. Nevím, jestli tchán rozumí hokeji, ale v zájmu dobrých rodinných vztahů ve Wesovic rodině doufám, že ne :-)
Průběh zápasu v zásadě nastiňuje skóre po třetinách, už ani není nutno moc doplňovat: V té první Rockets tlačí a my odoláváme, v té druhé Rockets tlačí a my začínáme povolovat a v té třetí Rockets tlačí a my se sypeme. Mě akorát štve moje chyba, po které padl druhý gól na 2:0, dvacet vteřin po začátku druhé třetiny – opět blbá rozehrávka přes forčekujícího hráče, kterého trefuju kamsi na rozhraní holeně a kalhot a nabízím mu tak zadarmo šanci skórovat. Nebýt toho gólu, možná se to mohlo vyvíjet trochu jinak.
Náš první gól totiž ještě padl nadějně za stavu 0:2, v 6. minutě druhé třetiny a dával ho v Aktualitách vzpomínaný Alan: Freedom tak intenzivně obtěžoval rozehrávajícího obránce, že ten spadl, Alan mu vypíchl puk, poté udělal stahovačku druhému obránci a gólmanovi poslal puk do protipohybu k levé tyčce. Holt ožily staré dobré časy a pohyby :-)
Druhý náš gól už nic moc neřešil, ale byl to taky moc pěkný kousek, na 2:6 snižoval Přema. Václav vybojoval puk, který po nějaké té trmě vrmě převzal Přema a vyrazil na branku rakeťáků, přičemž jeho dva spoluhráči v útoku zmátli gólmana i obranu hostí svým prapodivným pohybem, při kterém najížděli do tandemu tak nečekaně a nesmyslně, že měl Přema dost místa, aby namířil a zavěsil do horního růžku.
No a pak už jsme si jen vyhlásili za cíl nedostat další desítku, což se podařilo splnit.
Na závěr jsem zvědavej. Teda myslím na závěr ligy...



 

 

 

 

28.1.2013
19. kolo HC Medvědi - HC Mercedes 7:9 (1:2,2:1,4:6)

 

 

Bodování:

G: Vrba 5, Svoboda M., Bombicz
A: Trojan 3, Pavelka 2, Robinson, Morávek

 

Sestava: Machálek; Dobrozemský-Morava, Bubrinka-Havel; Vrba-Robinson-Trojan, Mudrák L.-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka

Zákroky brankářů: Medvědi 30, Mercedes 33

Kdyby Roman nenahrál za stavu 6:7 ve 42. minutě zpoza naší branky soupeři přímo na gól, kdyby Alan při power-play nahodil puk do útočného pásma místo rozehrávky do středního, kdyby Luboš netrefil tyčku a další čtyři naši útočníci dokázali trefit odkrytou branku, kdybych já radši zůstal sedět doma a kdyby Radim vytáhl o osm skvělých zákroků navíc, tak jsme to mohli proti Mercedesům vyhrát :-)
Tenhle zápas by si klidně mohl vysloužit paralelu s westernovým filmem, akorát ty padouchy bychom museli hledat v podobě chyb ve vlastních řadách a ne u soupeře. Jinak tu máme to podstatné: hlavní pistolníky a přestřelku, pomalejší rozjezd a pak divoké finále s dějovými zvraty. Chybí akorát krádeže koní, Indiáni a farmářova dcera. A poslední scéna s náma, kterak vítězně odcházíme do zapadajícího slunce. Zase se holt radoval soupeř.
Sestava se tentokrát letos potřetí zadařila na 13 hráčů a stejně jako proti Divočákům, jsme v tomhle počtu hráli dopředu náš nejlepší hokej. Všechny lajny si dokázaly vytvářet šance (a neproměňovat je), dalo se na to dívat a kdyby byla lepší podpora rozehrávkou z obrany, bylo by to ještě lepší. Soupeř hrál většinu času zejména přes tři své šikovné hráče, hlavně Robert Sukup patřil k nejčastějším rozvážečům puků a svojí rychlostí a technikou nám nepěkně zavářel a vytvářel svým spoluhráčům spoustu příležitostí. Ty využíval hlavně Libor Kouřil, pistolník zápasu číslo jedna, který nám nasázel 6 gólů. A to ještě Radim v naší brance vytahoval parádní zákroky a další spoustu šancí včetně brejkových nájezdů pochytal.
U nás měl střelecký den zase Kuba, který zařídil svou agilitou 5 gólů, v bubínku revolveru mu tedy bohužel ještě jeden náboj zbyl (určitě ho šetřil na tu nepovedenou power-play). V šatně po zápase to trochu zapadlo, ale takový střelecký výkon jsme v našich řadách už dlouho neměli, klobouk dolů. Některé naše góly padly sice trochu se štěstím, upracovaně, ale to je myslím kompenzace za ty vyložené a vypracované šance, které jsme nedali :-) Hlavně Freedomův gól si musel do sítě dopravit hráč soupeře (tuším dvacítka to byla) nohou, jinak by to zase skončilo mimo branku... Poslední, respektive podle zápisu první, gól za nás dával Mikin.
Každopádně opět mnohem povedenější představení než při podzimním vzájemném měření sil. V našich řadách ještě zaslouží speciální pochvalu na beku Petr s Václavem, jehož magnetické brusle musely přihrávající soupeře pěkně vytáčet. A navíc ti dva byli jen u 2-3 gólů z těch 8 z regulérní hry. Luboš šel zcela nezvykle dopředu do lajny k Mikinovi a Riccimu, za což mu taky patří dík. Jarda se dnes proměnil v nahrávače, z pěti Kubových gólů podpořil pasem tři (ty další Alan a Wes). Vývoj skóre byl zpočátku pozvolný, jak je vidět ze skóre po třetinách. Na začátku té třetí byl stav 3:3, ale tam jsme měli od 32:18 do 33:18 minutu totální zatmění, ve kterém jsme dostali tři góly a když pak ještě 36:57 přidal soupeř na 3:7, začalo to vypadat tristně. Jenomže jsme se ještě zázračně zvetili a pro změnu my jsme třemi góly v rozmezí 37:49 až 41:32 stáhli na 6:7. Pak přišel ten Romanův kiks na soupeřových 6:8, ale v čase 44:23 ještě vykřesal naději Kuba, když snížil na 7:8. A zbytek už znáte.
Víc není co dodat.



 

 

 

 

28.1.2013
18. kolo HC Medvědi - HC Stillus 5:5 (1:2,0:2,4:1)

 

 

Bodování:

G: Robinson 2, Svoboda M., Trojan, Bombicz
A: Robinson, Dobrozemský, Bubrinka, Svoboda P.

 

Sestava: Chytil; Bubrinka-Trojan, Dobrozemský-Mareš; Vrba-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Robinson

Zákroky brankářů: Medvědi 24, Stillus 42

Tak tohle byl zase jednou ZÁPAS. Žádná poklidná cesta k prohře, jak jsme v tomhle ročníku zvyklí, ale pořádnej klinč se soupeřem a túra napřed do pekla a pak vzhůru. Obě mužstva se snaží proklouznout do předkola play-off, přičemž Stillus k tomu má našlápnuto líp než my, tím pádem obě mužstva věděla, že na kom jiném než právě na tomhle soupeři urvat nějaké ty bodíky. Tím pádem bylo utkání vyhecovanější, než bývá u nás zvykem. Strhla se i kráká šarvátka - padla jedna rána -, do které se svou medvědí tlapou zapojil Mikin, kterému se nelíbilo nepatřičné obtěžování obránce při dorážení před brankou Stillusu – a od rozhodčího za to schytal dvě minuty za hrubost. Vůbec přesilovek bylo docela hodně, na naší straně 4 vyloučení, hosté 6. V jednu chvíli jsme hráli dokonce 5 na 3. Celkem 5 vyloučených bylo za sekání, 2 za hrubost. Prostě sekec mazec, místy lehce za čárou toho, co by slušelo naší amatérské soutěži. Ke klidu nepřispěl tentokrát moc ani rozhodčí, jehož některé výroky a hlavně puštěné fauly jitřily atmosféru. Lavičku Stillusu jsem úplně nevnímal, ale naše práskání dveří na střídačku dunělo na celou halu :-). Právě kvůli tomu byl třeba vyloučený ve 24. minutě Jarda, který při bránění protiútoku soupeře oplácel předchozí puštěné sekání natolik okatě, že si ten katr vysloužil (i když mě to připadalo spíš jako vzájemné šermování hokejkama...).
K průběhu zápasu – vedení se ujali hosté v 6. minutě. Ve 12. minutě jsme srovnali na 1:1, když gól dával Freedom po Wesově nahrávce. To byl z naší strany nadlouho poslední zářez, góly bohužel přidávali hosté: těsně před koncem první třetiny na 1:2 a v polovině druhé třetiny pak v rozmezí tří minut už na 1:4. To s námi vypadalo bledě, ale neměl jsem pocit, že by to bylo nehratelné, chtělo to se jen konečně pořádně trefit. To se začalo dařit až ve třetí třetině, kdy se postupně dvěma góly prosadil Wes a jeden přidal po sólové akci Jarda. Takže v čase 40:20 to bylo 4:4. Akorát že v čase 40:37 to bylo zase 4:5... Naštěstí pak Mikin konečně uspěl v brankovišti a procedil v čase 41:12 puk do sítě naposledy v zápase. 5:5, uf.
No a dneska tu mám ještě příspěvek od gólmana Ladi Chytila, který po zápase nějak nemohl zabrat a tak se z toho vypsal a ve 3:26 ráno poslal popis gólů, které jsme dostali :-)
Takže tady má slovo:
I přes hecování v šatně jsme se opět nevyvarovali zbytečných chyb v obraně. První inkasovaný gól budiž důkazem - útočník Stillusu najíždí sám z pravé strany a jeho kolega je na druhé straně připravený na přihrávku. Zůstal jsem proto trochu víc zastrčený a toho využil Stillusák ke střele na bližší tyč z necelých dvou metrů. Puk se otřel o tyčku a já se natahoval vyrážečkou marně. 0:1. Druhý gól do naší branky padl po nešťastné teči. Puk se motal u nás v pásmu, až nakonec zprava z ostrého úhlu vyletěla polovysoká střela mířící na přední tyč. Puk se bohužel odrazil od hokejky jednoho z našich obránců tak šikovně, že zapadl přesně do horního růžku na opačné straně branky. 1:2. Třetímu gólu předcházelo učebnicové sekání na červené čáře, kdy náš hráč přišel nejen o hokejku, ale hlavně o puk a soupeř se tím dostal do přečíslení dva na jednoho, které využil. Po kličce jednoho z útočníků nakonec puk nějak záhadně prochází pod mým levým betonem. Stillus odskakuje na 1:3. Aby toho nebylo ve 2. třetině málo, přichází další chyba v naší defenzívě. Po prohraném buly a přihrávce na modrou střílí obránce Stillusu přes houšť těl. Střelu jsem našel včas a vyrazil levým betonem, bohužel přímo mezi kruhy, kde číhal trestuhodně osamocený útočník hostí. Ten si se střelou dal načas a zamířil přesně do horního růžku na loupačku. Opět se natahuji marně. 1:4. Pátý gól padl do naší sítě po chytré střele přes obránce. Útočník Stillusu napřáhl zhruba metr za modrou a vypálil těsně kolem nohou obránce. Puk se na moment schoval v černé barvě štulpen a to stačilo aby prošel, byť tečován lapačkou, do branky nad mým levým ramenem. 4:5.
Tož tak, to by bylo všechno, kromě asi tak 5 poztrácených puků, z nichž jeden málem přes síť vysklil žárovky na světelné tabuli časomíry.
Do konce ligy už jen 4 zápasy - Mercedes, Morenda, Rockets, Sputnik.



 

 

 

 

24.1.2013
17. kolo HC Fofo Nejdek – HC Medvědi 12:2 (3:0,6:1,3:1)

 

 

Bodování:

G: Bombicz, Morávek
A: Bubrinka, Morávek

 

Sestava: Chytil; Trojan-Bubrinka, Morava-Vrba; Robinson-Bombicz-Morávek, Mudrák R.-Svoboda M.-Pavelka

Tak jsme se opět vydali do Břeclavi (dle Tomáše letos naposledy, asi netuší, že v play-off jdeme proti Fofíkům z předkola). Jelo nás slušných deset a cílem bylo nedostat víc jak 10. Tomáš sebou bral i zraněné (Wes) a gólově malomocné (všichni), ale střídali jsme pěkně a svižně. Informace, že jim dojdou jejich střelecká esa nás nepovzbudila, takže taktika byla jasná: prešovský beton, útočníci maximálně k soupeřově modré a zahustit to u naší modré. Realizace vzala za své snad po prvním střídání a už to zase jelo. Řekl bych, že spermie ve zkumavce se pohybují organizovaněji než my na ledě. V první třetině nám 4x ujeli, ve druhé pak ještě 5x a myslím až za stavu 8 nebo 9:0 jsme vsítili gól, když Tomáš mohutně napřáhl a trefil Ricciho zablokovanou hokejku a podél golmana to propadlo do branky. Ne že bychom do té doby neměli žádné šance, ale zpravidla jsme se dostali k jejich modré, kde jsme puk buď ztratili vlastní nemohoucností nebo zahodili nebo nastřelili obráncům do kotníku a výsledek byl vždy stejný - odebraný puk, nahrávka na najíždějícího útočníka domácích a náš chaos při bránění. Ve třetí třetině soupeř lehce polevil, takže skončila jen 3.1, a už jsme se párkrát dostali i před soupeřovu branku, ale … Náš druhý gól padl opět po akci Ricciho, který zatáhl puk za branu a nahodil ho před ni na Mikina, který se tentokrát klasicky nemýlil a mezi betony to protlačil do branky.
Když to shrnu: Jarda si hodně zakřičel, z 12 gólů, které jsme dostali si myslím, že tak 8 dala dvojice Karlín-Exel (Ricci si to myslel přesně, dohromady dali 8+4 :-)TB), z těch 12 gólů padlo 6 gólů z namazávky od našich hráčů (dnes večer nebyl snad nikdo, kdo by důmyslně nenahrál a nepomohl soupeři), z těch 12 gólů, jich tak 6 bylo z nájezdu po pravém křídle a střele přímo na branku a zbytek z dorážek volných hráčů kolem branky. Naše obranné akce končily tím, že jsme buď ani nevyhodili ven za modrou nebo jsme jim přímo nahráli. Nikdo nečekal, že bychom nad Fofíky vyhráli, ale mohli jsme jim to aspoň víc znepřjemnit.

Tolik tedy Ricciho postřehy. Já jen ještě dodám, že další detaily ze zápasu jsou k dispozici v popisu Davida Bednára na webu Fofa. Klade tam otázku, co se to s námi letos děje, že hrajeme tak blbě. Vedlo mě to k malé rekapitulaci našich výsledků v SAHL. 1. ročník – 4. místo, 2. ročník – 7. místo. 3. ročník – 5. místo a teď to aktuálně vypadá na sestup. Takže vysvětlení je prosté: letos to holt vychází na střídačku zase na blbej rok :-) Čímž nám může spadnout kámen ze srdce a díky té ušetřené váze můžeme začít od příště po ledě doslova a do písmene lítat...


 

 

 

 

14.1.2013
16. kolo HC Medvědi – HC Excalibr 5:8 (0:2,1:3,4:3)

 

 

Bodování:

G: Vrba 2, Bombicz, Morávek, Trojan
A: Bombicz 2, Bubrinka, Sekanina, Svoboda P.

 

Sestava: Chytil; Trojan-Mareš, Bubrinka-Vrba; Sekanina-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka

Tak nějak už mě opouští motivace k zápisům, které jsou pořád na stejné brdo – prohra, prohra, prohra... S Excalibry to mrzí obzvlášť, jelikož před zápasem jsem choval vcelku naděje na to, že by nám to mohlo vyjít. V prvním vzájemném zápase koncem října jsme sice taky rupli, ale průběh dával do odvety jistou naději. Excalibři se ale po rozpačitých výsledcích v posledním zápase proti silným Fofákům chytli, urvali v Břeclavi nečekané vítězství a to je nakoplo tak, že nám v pondělí večer nakonec moc šancí nedali. Většinu zápasu drželi pevně v rukou a polevili akorát ve třetí třetině, kdy nám dovolili stáhnout z nepěkných 1:5 na pěkných 4:5. To bychom ale nesměli být vocasi a nezopakovat problém z toho prvního říjnového duelu: stáhneme – dostaneme. Tentokrát to asi padá hlavně na mě, jelikož jsem u jejich gólu na 4:6, který padl za minutu po tom našem, neudržel u hrazení v naší obranné třetině útočníka hostů a tomu se povedlo puk rozehrát a nakonec celá akce skončila v naší síti.
Jak už to u nás bývá zvykem, hrál se celkem otevřený hokej, teda hlavně otevřeno bylo v našem středním pásmu... My na to bránění holt nějak jako tým nemáme buňky nebo co. Aktuální skóre máme 69:113. Počtem vstřelených branek se držíme na úrovni týmů kolem 4.-5. místa, počtem obdržených jsme suverénně nejhorší. Včera bylo tristní to, kolikrát jsme propadli při útočných snahách a kolikrát pouštěli Excalibr do brejkových přečíslení. Laďa v naší brance opět pochytal spoustu šancí. Podle zápisu jsme nakonec Excalibr kupodivu přestříleli, hlavně díky třetí třetině, kde jsme pálili 16x, tentokrát tam ale nebylo tolik jasných a vyložených šancí, nad kterými tady obvykle skuhrám...
K zápasu jsme vstupovali v celkem standardní sestavě o deseti lidech, tentokrát jsem akorát řešil nedostatek obránců, takže dozadu šli Jarda s Kubou. Průběh zápasu jsem už nadhodil – 0:2, pak snížení na 1:2 (Jarda), pak odskok hostí na 1:5 (těsně před koncem druhé třetiny), na začátku třetí třetiny naše chvíle, snížení na 4:5 (góly postupně Mikin, Ricci a Kuba), pak odskok 4:6, 4:7 a ještě snížení na 5:7 (Kuba) a třičtvrtě minuty před koncem finální zářez Excalibrů , kdo jiný než Zahrada :-), na 5:8.
Naše góly si pamatuju jen mlhavě, ale za vypíchnutí stojí víceméně jen dva Kubovy banány, které se vyznačovaly rychlým průnikem přes většinu hřiště a přesnou přízemní střelou.
Na závěr – příště jedeme do Břeclavi na Fofo a pokud už fakt konečně jednou nezkusíme hrát beton a brejky, tak to čekám dvojciferné...



 

 

 

 

8.1.2013
15. kolo HC Black Bears – HC Medvědi 2:10 (1:0,5:0,4:2)

 

 

Bodování:

G: Svoboda M., Pavelka
A: Bubrinka 2x

 

Sestava: Chytil; Bubrinka-Morava-Havel; Vrba-Bombicz-Štěpán, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka

Zákroky gólmanů: nepočítány

Tady není moc o čem psát, podle očekávání jsme zápas s Black Bears opět projeli, opět vysokým rozdílem, opět na jejich straně dvojciferné. U nás zase došlo na improvizace v sestavě, během odpoledne postupně bylo všechno jinak, Jarda se zasekal na zasněžených silnicích a Pavel to nestihl z práce, takže nakonec dorazil původně plánovaný a následně odvolávaný Suba, aby nás nastoupilo 9. V beku jsme šli do tří, což je proti tomuhle soupeři na uhnání infarktu a taky jsme prostě nestíhali. Nejvíc z nás vzadu obstál Václav. Já jsem si sice připsal dvě asistence, ale to byly haluzácké góly, za které sklidil gólman Blacků v šatně od spoluhráčů uštěpačné poznámky, nic, na co bychom mohli být hrdí.
Zápas probíhal vcelku jednoznačně, Blackové nás většinu času tlačili, my jsme se do nějakého protiútoku dostávali spíše sporadicky, ale pár pěkných momentů by se taky našlo. Na nějakou smysluplnou protihru to při absenci několika opor nicméně nevyšlo.
Naše góly padly nenápadně, při prvním jsem zachytil vyhazovaný puk na útočné modré a nahazoval jej na branku, kde stínil Freedom a zvedl nohu tak šikovně, že puk kolenem sklepnul do branky. Druhý gól jsem dával puk do jízdy Alanovi, který tísněný obráncem taky jen tak vystřelil na branku a puk prošel domácímu gólmanovi bůhvíkudy pod betonem za čáru. Tyhle dva kousky padly ale už za jasného stavu, první když jsme tekli 0:6 a ten druhý 1:9. Ten první gól podle zápisu padl v naší přesilovce, na ledě mi to teda nijak nepřišlo, že bychom hráli přesilovku, ale to bude možná ten jeden blackbear, který chyběl na té modré, aby mě pohlídal :-)
Do naší branky se opět postavil Laďa Chytil a zachytal opět velmi dobře, podle skóre to možná nevypadá, ale zachránil spoustu dalších gólů. Časomíra na Úvoze nečárkovala zákroky gólmanů, ale myslím, že se Laďa mohl dostat přes čtyřicítku...
Takže na tenhle zápas bude lepší radši moc nevzpomínat a bude lepší myslet na příští duel s Excalibry, kdy půjde pro změnu o hodně.


 

 

 

 

7.1.2013
14. kolo HC Medvědi – HC Divočáci 1:6 (0:1,1:1,0:4)

 

 

Bodování:

G: Trojan
A: Svoboda P.

 

Sestava: Chytil; Bubrinka-Morava, Dobrozemský-Mudrák L.; Mareš-Vrba-Trojan, Sekanina-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka

Zákroky gólmanů: Medvědi 38, Divočáci 34

Tak je tu po krátké vánoční pauze zase naše oblíbená droga v podobě amatérského hokeje a protože absťák je sviňa, tak si ji dáme pro jistotou hned v dvojnásobné dávce. Dneska dohrávka proti Divočákům a zítra další divočina proti Black Bears. Ďábelská kombinace, zvlášť když nám v podzimní části ligy tyhle dva týmy nasázely dohromady 11+16 = 27 gólů. Máme co oplácet.
Někteří nezodpovědní jedinci mezi námi se ale už nemohli dočkat a vlezli na led předčasně. Podle informací našeho bulvárního zpravodaje jistý gólman při pohledu na trojciferný výsledek povánočního vážení zpanikařil a chtěl před náročným programem ještě narychlo pořídit formu, ale místo toho si obstaral svalové zranění (ne nepodobné tomu, co už jsme v našich řadách v přímém přenosu mohli letos sledovat). Takže byl coby záskok opět povolaný Laďa Chytil, který se osvědčil už v zápase proti Rockets. A ten ani dnes proti Divočákům nezklamal, chytal velmi dobře. Vůbec oba gólmani v dnešním zápase vytahovali skvělé zákroky, ten divočácký si například lahůdkově vychutnal Jardův samostatný nájezd a pokryl i Mikinovo dvojí dorážení z bezprostřední blízkosti, dvě naše největší šance na gól. Mrzí zvlášť ta Mikinova, která by nás byla bývala mohla poslat do remízy 2:2.
Tentokrát nebyl na naší straně žádný problém s počty hráčů, po dlouhé době se nás opět sešlo 13 v poli, akorát při absenci pravověrných útočníků (také zranění) šel dopředu na křídlo ke Kubovi a Jardovi univerzál Filip (a vedl si tam dobře!).
Zápas se tím pádem odehrál hodně svižně a z naší strany šlo zase jednou o hodně povedené představení (u Divočáků je to nejspíš standardem), ve kterém bylo přece jen o něco více hokejových prvků než hokejových pitomostí. Také to bylo dlouho hodně vyrovnané, jak brankově, tak i počtem a kvalitou šancí. Až do začátku třetí třetiny jsme drželi velmi nadějný stav 1:2. Divočáci dávali své první dva góly z bezprostřední blízkosti dorážkou, kde jsme je vzadu nedůsledně pokryli, když Laďa první střelu zastavil. První padl v čase 14:13 a ten druhý 15:41. Pak se gólově dlouho nic nedělo, až před koncem druhé třetiny snižoval Jarda ve 28. minutě, trochu se štěstím, když procedil puk mezi nohama brankáře hostí. Celou akci umožnil perfektní rozehrávkou do jízdy Přema.
Ve třetí třetině se to zlomilo, akorát v náš neprospěch a začalo to jak jinak, než naší přesilovkou. V té jeden z Divočáků ujel v čase 31:16 a svůj nájezd bohužel proměnil. Stav 1:3 nebyl ještě úplně kritický, ale pak přišla o pár minut později blbá chvilka, kdy jsme během 45 sekund dostali dva góly a bylo vymalováno. Poslední gól přidali Divočáci 8 vteřin před koncem a byla to šťastná haluz, střela někde od vrcholku kruhu, puk šel vysoko nad branku, ale trefil Luboše zespodu do helmy a tahle teč ho srazila do naší klece. Finito

 

 

 

 

17.12.2012
13. kolo HC Zaječí – HC Medvědi 8:6 (3:1,2:3,3:2)

 

 

Bodování:

G: Bombicz 2, Trojan 2, Bubrinka, Svoboda M.
A: Pavelka 3, Svoboda M., Vrba

 

Sestava: Machálek; Mareš-Trojan-Bubrinka; Svoboda M.-Bombicz-Pavelka, Štěpán-Vrba-Mudrák R.

Zákroky gólmanů: Medvědi 21, Zaječí 17

I v odvetném zápase letošního ročníku ligy nás Zaječí porazilo. Bylo to rozhodně mnohem méně jednoznačné, než v tom prvním, kdy nás porazili 9:4 (ale soupeřům tenotkrát nedošly největší esa Havelka se Schweitzerem). Zápas byl tentokrát docela vyrovnaný, šance byly na obou stranách, i zákroky gólmanů o tom svědčí; z naší strany došlo dokonce i k pár povedeným kombinacím, například Mikinův parádní věšák z první po Alanově přiťuknutí, přičemž celá akce začala nahrávkou z obrany... Zase nás ale může docela mrzet neproměňování šancí, letos na to máme holt patent. Střelec posledních zápasů se zabijáckou formou Ricci to tentokrát nestihl a my ostatní jsme se snažili málo :-)
Výlet do Skalice se tentokrát neobešel bez zádrhelů, hlavně sestava se rodila dost komplikovaně, původní plány vzaly kolem třetí hodiny odpolední za své, když se ukázalo, že se nestihnou včas vrátit z fachy postupně Přema, Ricci a PavelS... Nakonec jsem byl rád, že nás jede aspoň 9 do pole. I když: odjezd v 19:15 od Sconta a v 19:16 volá Freedom, že Suba, kterej ho měl vyzvednout kdesi v Jundrově, furt nikde není... Naštěstí se oba kolem 19:40 dostavili a dokonce to s Filipem „Fittipaldim“ za volantem stihli do Skalice včas.
Zápas začal docela svižně, na úvod jsme měli mírnou převahu, ze které padl první Mikinův gól, kdy Mikin dostal přihrávku mezi kruhy, kde se k němu sjeli 2 obránci a chtěli mu puk vzít - klasicky to tam chvíli svýma rychlýma rukama motal a pak mu puk ukradl Alan, stáhl obránce na sebe a vrátil mu to zpět - ON už neváhal a zavěsil pod víko. Pak jsme ale polevili v koncentraci a Zaječí v průběhu desáté minuty dalo 2 góly. Do konce první třetiny ještě přidali jeden gól a siréna to odpískala za nám nepříznivého stavu 3:1 pro domácí.
Na začátku druhé třetiny pak Zaječí uteklo už na 4:1, pak ale přišly naše dobré momenty – v časech 24:06 a 25:47 snížení na 4:3. Druhý gól střílel Freedom: někdo z beků vyhazoval z naší obranné třetiny puk, Alan ho zachytil, udělal kličku soupeři a uviděl Freedoma najíždějícího na útočnou modrou, kam mu přihrál a Fredom brejk dotáhl do úspěšného blafáku. Třetí gól střílel Jarda při jednom ze svých četných útočných výletů po spolupráci s Kubou. V čase 29:28 nám ale zase domácí odskočili na dva góly, aby hned vzápětí v čase 29:42 Mikin opět snížil již v úvodu zmíněným gólem na 5:4. Alan dostal přihrávku tuším ode mě, i přes závaží na nohách, které letos permanentně tahá, se pokusil nabrat rychlost po křídle, nicméně právě vzhledem k tomu závaží a řevu ONa se rozhodl, že mu puk raději přihraje a Mikin opět bez váhaní zavěsil z první druhého fíka pod víko. Alan zmiňuje, že potom se mu od ONa místo děkovného výrazu dostalo pohledu ve stylu: "kdybys nepřihrál, tak by to bylo tvoje poslední střídání" :-)
Do třetí třetiny to vypadalo nadějně a začalo to ještě skvěleji, v čase 33:07 jsem vyrovnával na 5:5. Byl to můj druhý ligový gól, po více než roce – povedlo se mi sebrat puk ze středního pásma a protože tam bylo něco málo místa a já měl trochu rychlosti (jako když ti na výletě stačí i malý děcka s batůžkama), tak jsem se prosmýkl doprava a nějakým omylem to trefil nahoru. Bohužel to ale vydrželo jenom minutu a půl, když domácí zase strhli vedení na svou stranu a o 4 minuty později zase odskočili o dva góly na 7:5. Ještě jsme ale nehodili flintu do žita a Jarda svým druhým gólem 2:20 před koncem zápasu snížil na 7:6. Na předpokládanou power-play ale bohužel nedošlo, protože Zaječí dokázalo za další necelou minutu využít přemíry našich útočných snah a ujeli ve dvou a i přes snahu beků dokázali Radima propálit.
Na závěr jsou tu drobnosti a jedno rozloučení: ve druhé lajně se sešli dneska Suba s Kubou a Ríšou jr., myslím že úplně poprvé vůbec společně na ledě. Pak tu máme Freedomův vzdušný let po srážce za soupeřovou brankou, kdy to opět vypadalo, že ho půjdeme seškrabávat lopatou. A dík Alanovi za příspěvky k popisům gólů pro zápis, když byl teda u půlky z nich.... No a ten můj gól byl zřejmě takovej dárek na rozloučenou od mé Eastonky s roztřepenou špičkou čepele (a možná její kompenzace za těch asi 6 pokažených nahrávek ze začátku zápasu, za který mě Jarda zdrbal jak psa a nařídil mi, ať si pořídím pořádnou hokejku...). Tož tak. Příště nás v novém roce čeká lahůdkový dvojzápas Divočáci-Black Bears.

 

 

 

 

10.12.2012
12. kolo HC Medvědi – HC Strnados B 8:2 (2:1,3:0,3:1)

 

 

Bodování:

G: Morávek 3, Vrba 2, Dobrozemský, Svoboda M., Bombicz
A: Pavelka 2, Morava 2, Bombicz 2, Morávek, Trojan

 

Sestava: Machálek; Mareš-Trojan, Dobrozemský-Morava; Vrba-Bombicz-Morávek; Svoboda M.-Sekanina-Pavelka

Zákroky gólmanů: Medvědi 35, Strnados 35

Začátek druhé poloviny základní části a proti Strnadům opět úspěšný vstup. Výhra opět vysoká a padlo opět pár legračních gólů, jejichž autorem byl kdo jiný než expert na podobné situace (zvlášť proti tomuto soupeři, upřímně lituju jejich gólmany) – Ricci.
Jelikož jsem na zápase nebyl (kdyby se dalo vydělat na odpadních produktech horních cest dýchacích, je ze mě minimálně milionář) a Ricci neposlal ucelený soupis, tak sem raději zavčas překopíruju posty z fóra, jelikož tam se to může ztratit.
Radim si na fóru zahrál na věštce a radil, ať do zápisu zkopíruju výsledek zápasu se Sputniky a trefil se přesně. Uvidíme, jestli bude tyhle svoje nově nabyté schopnosti nějak kultivovat a co nám vyvěští příště! Třeba proklouznutí do play-off a tam zázračnou jízdu za titulem, ne?
No a teď už Ricciho pohled: „Prostě jsem došel ke konci první třetiny, šel hned na led, Jarda zezadu nastřelil (náhral) ONa na červené, puk se tam tak válel, tak jsem do něj plácnul směrem na branku, puk nabral výšku (rozhodně ne rychlost) dopadl před brankovištěm a odrazil se zmatenému brankáři přes beton (nebo podél) do odkryté části branky, kam se snažil přesunout, protože takovou záludnost jako je střela na branku nečekal. Celé to trvalo cca 10 sekund. A radující se (a pod helmou) smějící se Radim mával rukama nad hlavou jako Hašek v Naganu po finále. A pak padly ještě nějaké góly.“ Radim to doplnil: „Další gól dal snad z ještě větší ranou z větší dálky... A pak si to zkazil nájezdem a střelou zblízka, to bylo od střelce z dálky sprosté!“
No a ještě jednou Ricci: „Kdo včera nebyl, pochybil: dali jsme gól v přesilovce - ON, Freedom vykoupal jejich gólmana excelentním blafákem, Radim ve třetí třetině zářil (ty první dvě neměl moc práce, protože jsme furt házeli puk na jejich gólmana), Alan dal málem gól (Petr ho raději musel za něj dorazit).“

 

 

 

 

3.12.2012
11. kolo HC Medvědi – HC Sputnik B 8:2 (3:1,1:0,4:1)

 

 

Bodování:

G: Trojan 3, Morávek 2, Svoboda M. 2, Pavelka
A: Pavelka 2, Mareš, Morávek, Havel, Svoboda M., Svoboda P, Sekanina

 

Sestava: Machálek; Trojan-Mareš, Bubrinka-Havel; Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka, Vrba-Sekanina-Morávek, Bombicz

Zákroky gólmanů: nepočítány

Tak to konečně v posledním podzimním kole zase přišlo – sladká výhra. Začínali jsme výhrou, končíme výhrou, akorát mezi tím už skoro nic, jedna ubohá plichta. Do „jarní“ části tedy musíme vlítnout nezatížení minulostí a zkusit se poprat o místo v play-off. V některých zápasech by se mohlo dát ještě něco vybojovat. A vypukne to hned příští týden na domácím ledě proti Strnadům.
Dnešní utkání začalo být zajímavé už asi 3 hodiny před úvodním buly, kdy mi v 18:42 pípla sms, která do už nachystané sestavy deseti hráčů v poli vnesla nový impuls. Ozval se Mikin, který už minulý týden na Rockets avizoval velkou chuť se vrátit na led. Ale přes víkend se k zápasu nepřihlásil a i během pondělního dopoledne ticho po pěšině, tak jsem ho už odepsal, když v tom uhodilo. „Tome, zkusím to dnes, co?“ je prostě nabídka, která se neodmítá :-) Za daného rozložení sil, kdy jsme měli samé ofenzivní typy, se šlo do nepopulárního lichého počtu útočníků, točili se tři centři, ale kluci to docela zvládli.
Další překvápko nachystala časoměrka Lucka, která nedošla, takže jsme hráli na 3x20 hrubého času, což odměřoval rozhodčí na přednastavené časomíře a vždycky o přestávce šel nacvakat aktuální skóre :-)
A poslední překvapení se konalo v sestavě Sputniků. Když jsem šel před zápasem ověřovat, jestli platí soupiska, kterou poslali v poledne, neplatila tak úplně. Místo jednoho hráče nastoupil nám z loňska nechvalně známý Ota, který tehdy v našem domácím zápase skvělou hrou na beku vymazal naše útočné snahy a dostali jsme tehdy 10:2. Přiznám, že mi malinko pokleslo srdéčko, ale v zápase se nakonec ukázalo, že byť hrál Ota výborně, byl přece jen oproti loňsku v týmu soupeře více osamocený a chyběli mu tehdejší techničtí rychlíci a střelci (hlavně tuším 90tka, tehdy autor 5 gólů).
K samotnému zápasu se dá říct hlavně to, že jsme ho měli vcelku pevně v rukou. Šli jsme brzy do vedení, nejprve Jardovou střelou švihem a pak jeho dalším příspěvkem, kdy po úniku po pravé straně z obrany projel až za branku, kterou obkroužil a o přesouvajícího se gólmana zasunul puk za čáru.
Další pořadí gólů našich i sputnických si fakt nepamatuju a vzhledem k tomu, že mi střelci gólů zatím ani nepřipomněli, jak to pálili, tak jen tak nadhodím – Ricci dával dva góly tak, že v blízkosti branky vybruslil do úhlu a perfektně technicky zavěsil pod víko. Freedom dával po krátkém úniku blafákem a třetí Jardův gól byla pecka někde od kruhu, která šla do vinglu a zase ven, rozhodčí byl ale v tu chvíli vzadu na základní čáře poblíž, takže to viděl zblízka a gól uznal.
Radim si v první třetině moc nezachytal, ale v té druhé a třetí měl pár vynikajících zákroků, polapil tam např. slibný únik, který vznikl z naší přemíry snahy v útočném pásmu soupeře, a kdyby nebyl tak hrr do hry a nechtěl rozehrávat a puk podržel, tak by dostal jen jeden gól – ten druhý totiž padl chvilku před koncem poté, tuším za stavu 8:1, když Radim rozehrál puk, který měl pevně v lapačce, beci a útočníci se s ním ale zamotali a ztratili a jeden ze sputniků následně Radima prostřelil.
Na závěr – zahráli jsme docela dobře, dali dva góly při oslabení, v sestavě se opět objevily naše silné figury, tak uvidíme, co bude příště. Každopádně bych ale rád míň překvapení :-)

 

 

 

 

29.11.2012
10. kolo HC Rockets – HC Medvědi 5:2 (1:1,2:0,2:1)

 

 

Bodování:

G: Morávek, Sekanina
A: Sekanina

 

Sestava: Chytil; Bubrinka-Morava, Mudrák L.-Havel; Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka, Mudrák R.-Sekanina-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 24, Rockets 13

K zápisu o čtvrtečním zápase s Rockets se dostávám až v neděli večer, takže to bude napínavý. Souboje s pamětí obvykle prohrávám, k neskonalé radosti rodinných příslušníků („Výročí? Co je to za sprostý slovo?!“). No nic, šlus s breptáním, do akce! Na Úvoze všechno při starém, společná šatna, kde se tísnilo dohromady 25 lidí. Nás opět deset, jako v poslední době pořád, akorát pokaždé jinak seskládaných, s absencí Jardy, zato zase s Alanem. Ten se ale s ohledem na svůj zdravotní stav pohyboval maximálně účelně - živě jsem si při jeho opatrných nápřazích při střelbě představoval, jak svým obratlům konejšivě a současně přesvědčivě lže o bezvadném stavu jejich kamarádek plotýnek. Ale přežil to a v pondělí půjde zas... Do branky místo Radima zaskočil Laďa Chytil a vedl si velmi dobře. Rockets nás přestříleli a měli tam pár dost dobrých šancí.
Zápas taky víceméně při starém, soupeř má dostatečnou převahu, není to ale tak drtivé, místy se nám něco zadaří, většinou ale nic moc. V první a druhé třetině si pamatuju spoustu našich icingů, přesných přihrávek jako šafránu. A když se pak z ničeho nic urodí, tak zůstane nevyužitá, sakra. Ve třetí třetině asi nejlepší náš výkon, tam byly šance na zkorigování výsledku.
V první třetině jsme ale překvapivě šli do vedení my, v polovině páté minuty doklepával do prázdné brány Ricci gól, který už v podstatě vstřelil PavelS. Vzniklo to celé při závaru před brankou, kde se zapletla celá druhá lajna, první střílel Ríša jr., Pavel dorážel do tyčky, odráželo se to na druhou stranu kde zametl do sítě Ricci.
Pak jsem byl ale vyloučený v čase 8:58 já za podražení a v čase 9:59 Přema za vysokou hůl (což byla pekelná škoda, protože si Přema právě obhazoval obránce Rockets u mantinelu v našem obranném pásmu a šel by do brejku). Takže jsme hráli oslabení ve třech a Rockets se podařilo asi 4 vteřiny před mým návratem na led vstřelit vyrovnávací gól (10:24), ten byl ale tuším takový laciný, na rozdíl od pozdějších gólů číslo dva a tři, při kterých soupeři využili chyb v naší obraně a dávali prakticky do prázdné. První třetina skončila 1:1.
Ve druhé třetině nám to trochu uteklo, Rockets dali dva góly v čase 18:46 a 21:01. U nás tam bylo ještě jedno oslabení, Freedom za držení, přičemž se (myslím oprávněně) rozčiloval, že tam předtím rozhodčí neodpískal nějaký ten faul na nás. Přesilovek jsme si ale užili i tak dost, v zápase jsme hráli tři, přičemž tu první hned od času 0:26. Vyloženě jsme nezprasili žádnou, ale taky jsme si nevytvořili žádný pořádný tlak.
Ve třetí třetině utekli domácí hned zkraje na 5:1, aby pak v čase 38:04 korigoval PavelS na závěrečných 5:2 – dostal puk od obrany (možná z mého vyhození, ale to už fakt nevím a v zápise je tak gól bez asistence), nemohl ho zkrotit a tak si ho hodil 3 metry před sebe, dojel ho a podél brankáře vsítil.
Na závěr tu mám letošní ligovou premiéru Ríši jr., který se zřejmě už pochlapil ve škole a byl uvolněn na zápas, ve kterém stihnul pár úniků, ale bez žádoucího brankového efektu. Opět se došel podívat Mikin a už už se skoro hrnul na led. Možná se dočkáme v pondělí nějakého překvapení :-)

 

 

 

 

19.11.2012
9. kolo HC Medvědi – HC Morenda 1:7 (0:0,0:3,1:4)

 

 

Bodování:

G: Sekanina
A: Morávek

 

Sestava: Machálek; Havel-Štěpán, Bubrinka-Mareš-Dobrozemský; Vrba-Robinson-Svoboda M., Fuchs-Sekanina-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 41, Morenda 34

V podstatě bych sem už nemusel nic psát, protože všechno důležité už bylo řečeno v Aktualitách.
Akorát jsem zapomněl na jednu významnou drobnost, došel se podívat Zbyňa! Sršel dobrou náladou a chválou za naši předváděnou hru (teda v té první třetině), stál na svých bez pomoci jakýchkoli opěrných zařízení a zmínil, že tahání želez z nohy se posunuje někam na leden. Myslím, že návrat na ledovou plochu nevyloučil, ale nejsem si tak úplně jistej, protože jsem měl helmu na hlavě a v tu chvíli kdosi zrovna blízko řval. Klidně taky mohl říkat, že je úplně vyloučený, aby ještě někdy vlezl na led nebo taky to, že je zrovna vyloučenej Freedom. Nebo něco úplně jinýho. Musím se ho na to znovu zeptat někde v klidu. Každopádně jsem si ještě vzpomněl, že v mailu psal, že máme všichni hromadně chodit před zápasem k nim do firmy, že to prej přináší štěstí nebo co (detaily sdělí Přema).
Zápas se odvíjel svižně, byl to oboustranně útočný hokej: Morenda útočila proto, že na to měla kvalitu, my jsme útočili proto, že Morenda zapomínala bránit. Těch šancí, co bylo na obou stranách, by jinde a jindy možná vyšlo na dva zápasy. Zákroky gólmanů mluví za vše a spousta z těch čárek, které Lucka časoměrka oběma týmům nalajnovala, nebyly jen nějaké nahozené čudly, co náhodou směřovaly na branku. V jednu chvíli Radim dokonce vytáhl cosi jako šňůru, když hasil další z mnoha průserů před svou brankou (to jsem si z lavičky říkal, že je šlus, že ho můžeme jet sesbírat, ale on zase čiperně vyskočil a chytal dál!) a to, co předváděl borec v brance Morendy na jednu stranu neskutečně s.alo a na druhou si to zaslouží stejný obdiv.
V první třetině to bylo nejsnazší, Morenda jela tak jaksi na půl plynu a často se utápěla v kličkách a kombinacích, které nešly přímočaře na branku a které jsme vzadu stíhali v rozhodující chvíli pokrývat a tím se nám vzápětí otevíraly možnosti na brejky – já sám osobně (tedy aby to nevyznívalo chlubivě - píšu to jen proto, že si to bezpečně pamatuju) jsem nahrávkou nebo vyhozením o mantinel vyslal tři borce do slibných úniků a to jsem zdaleka nebyl sám. I na lavičce jsme každou chvilku na někoho řvali „jeď! jeď!“ a doufali, že tentokrát už to nějak klapne. Když ale ani tři naši hráči nedokázali vyšachovanému gólmanovi zasunout puk do prázdné branky, bylo jasné, že je to v řiti.
Ve druhé třetině naskočil do zápasu Ricci, Filip se stáhl z útoku na beka, hokej pokračoval víceméně v podobných intencích jako v první třetině, akorát Morenda už víc zapnula, začali hrát účelněji a taky přesně stříleli. Ve třetí třetině už nás mleli, tam už jsme byli rádi, že jsme rádi. Morenda v průběhu zápasu taky reklamovala asi 2 -3 góly, puky, které Radim přikrýval v okolí brankové čáry, ale rozhodčí puk za čárou neviděl a Morenďáci se nehádali zas tak urputně. A myslím, že jedna pecka, kterou vyslal ve druhé třetině PavelS, šla z vnitřní strany vinglu morenďácké branky. Ale videorozhodčí bude v plánu ligy tak za 2 -3 ročníky, takže zatím musely stačit oči toho na ledě.
Podle zápisu se na nás nejvíc podepsal gólově Eda Farda, který vsítil celkem 4 góly a na 1 nahrál, další dva přidal Dominik Grečko.
Náš gól padl ve třetí třetině v čase 36:41 za stavu 0:5 a dával ho po Ricciho akci PavelS, který zpoza branky nahazoval před ni, ale naštěstí trefil gólmana do bruslí (mám takový dojem, že trefil obě) a od něj to šlo do branky. Takže když jsme mu nemohli dát gól my, musel si ho nakonec vstřelit sám.
Na závěr musím říct, že tak příšerně rozkousanou tužku, jakou měla po pořízení zápisu Lucka, jsem už dlouho neviděl. Tak nevím, jestli to bylo tak napínavý, nebo tak nudný :-)

 

 

 

 

15.11.2012
8. kolo HC Mercedes – HC Medvědi 9:3 (3:1,2:2,4:0)

 

 

Bodování:

G: Morávek 3
A: Robinson 3

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Mudrák, Mareš-Havel; Svoboda P.-Sekanina-Svoboda M., Štěpán-Robinson-Morávek

Zákroky gólmanů: Mercedes ??, Medvědi ??

Tak to nebyl náš večer. Jediný hráč s pořádnou formou na ledě byl Ricci, ten odehrál skvělej zápas. Ale nešlo jenom o tu formu, ale taky o střelbu. Skoro jedinej Ríša se nebál vystřelit a na co sáhnul, to mu tam padlo :-) My ostatní jsme si upilovali brokovnice tak nakrátko, že z nich pak v zápase naostro ani pálit nešlo. Počet zákroků gólmanů ještě není na ligovém webu, ale nevím nevím, jestli Filip v brance Mercedesu přelezl desítku.
Kažodpádně byli Mercedesové o kousek lepší, jak jsem psal v Aktualitách, byli důraznější, hbitější (Sakra nemáte taky pocit, že skoro každej teď bruslí rychleji než my?), kombinačně zdatnější. Vítězství si zasloužili, několikrát nás nepěkně mačkali v naší obranné třetině a desítka jim utekla jen díky tomu, že jsem asi minutu před koncem haluzácky vyhrál fotbalistickou vložku s pukem a třema mercedesama před naší brankou...
A to jsme pro úspěch před zápasem udělali dost. Freedom si přivezl dědu a stejně jako při prvním vítězném zápase chyběl Alan, na lavičce nás rozehříval Mikin - akorát jak přibývaly minuty zápasu, jeho komentáře se stávaly čím dál tím víc sarkastičtější :-). Opět jsme obývali velkou šatnu, ve které ale teď byla docela kosa. Jenom ta sestava na dnešní zápas se rodila jako poslední dobou skoro pokaždé dost komplikovaně. Oproti stavu předpokládanému v poledním mailu se nakonec večer objevily čtyři změny – 3 co dojít měli nedošli a jeden co dojít neměl, došel :-) Dneska bylo hafo obránců, takže Suba šel dopředu a doplnil ve druhé lajně Ricciho a Wese. V té první zaskočil za Alana PavelS.
Průběh zápasu nebyl gólově až tak jednoznačný. Na začátku třetí třetiny se skóre drželo na přijatelných 5:3 pro Mercedes. Ale to už se Ricci vystřílel a zbytku došla šťáva. Třetí třetinu vyhráli domácí 4:0. Gólově zápas otevřeli Merecedesové záhy v 1. třetině v přesilovce. Naší. No jo, jak jsem už napsal, s rozhodčíma se budu muset domluvit, že ty přesilovky hrát nechceme, i kdyby nás soupeř masakroval jak chtěl, tak prostě ne. Na jednu naši úspěšnou (dáme gól) připadá tak 5 neúspěšných (dostaneme gól) a tenhle poměr za to prostě nestojí :-). Tentokrát to byla klasika, ztráta puku na útočné modré a brejk. První střela na naši branku, první gól. To samé ale potkalo na druhé straně Mercedesy, první naše střela, první Ricciho bekhend, první gól. Gólmani si tenhle zápas za rámeček asi moc nedají. Ricci dával i svůj druhý gól z bekhendu a ten třetí byla kulišárna, kdy nastřelil z nulového úhlu gólmana někam do vesty a o něj se puk srazil za brankovou čáru.
Další průběh byl takový, jak jsem už psal. Nám vázla účinná rozehrávka na založení útoku, domácí nás zatlačovali do obranného pásma, odkud jsme párkrát ani zaboha nemohli dostat puk ven. Mikinovi mohla na lavičce téct voda ze zubů a Freedomův děda musí mít srdce jako zvon... Zažili jsme taky horkou chvilku, když Radim dostal ve druhé třetině nezaviněně hokejkou do krku a z ledu se zvedal hodně těžce. Na straně Mercedesů zase po srážce tuším s vlastním spoluhráčem zůstal na ledě drahnou dobu David Morkes (který s námi spolu s Tomem Heindlem od jara chodili na tréninky a v létě sehráli pár přáteláků, aby nakonec našli útočiště v nově se tvořícím mercedesáckém týmu).
Na závěr tu mám rekviem za rosickou časomíru, která se nejspíš se už definitivně odebrala do věčných lovišť, aby tam skotačila se spálenými šancemi, nezpracovanými přihrávkami, zlomenými hokejkami a nenaplněnými ambicemi. Nechť tam její žárovičky blikají navždy. A časoměrku Lucku příště poprosíme, aby skóre ukazovala na prstech... Howgh!

 

 

 

 

7.11.2012
7. kolo HC Stillus – HC Medvědi 3:3 (2:1,0:1,1:1)

 

 

Bodování:

G: Morávek, Robinson, Vrba
A: Fuchs 2, Morávek

 

Sestava: Mlčoch; Vrba-Motyka, Bubrinka-Štěpán; Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka, Fuchs-Robinson-Morávek

Zákroky gólmanů: Stillus 24, Medvědi 13

Konečně jsme v Břeclavi za ty dva roky uhráli něco smysluplného! Letošní návštěva číslo dvě přinesla aspoň remízu s týmem HC Stillus, nováčkem ligy a pro nás absolutní neznámou. I když: ledacos mohl napovědět průběžný stav ligové tabulky po 6. kole, kde jsme se Stillusem a Strnady kralovali na jejím dně jako nějaký suterénní triumvirát. A v průběhu tohoto 7. kola se tam k nám vloudili ještě Sputnici (takové deja-vu sezóny 10/11, poslední tři místa – Medvědi, Sputnik, Strnados). Dalo se tedy čekat, že možná nejedeme pro takový mazec jako s Fofáky či Divočáky.
Očekávání se nakonec potvrdilo, hrál se hokej kvalitativně podobných týmů a navíc místy úrovně, která připomínala náš první ligový ročník. Například za dosavadních 6 letošních kol s ostatními soupeři jsem nezažil, že by hráč protivníka spadl při zpracovávání puku jen tak sám od sebe na obranné modré a daroval nám brejkovou situaci (kterou spalovač Wes neproměnil). To padání si často vyhrazuju pro sebe, jak mí spoluhráči ví (snad každý utkání je pobavím/rozčílím nějakou eskapádou), tak mě potěšilo, že v tom nejedu sám.
V zápase jsme podle mého soudu po vcelku vyrovnané první třetině od začátku druhé třetiny měli mnohem více příležitostí a tlaku než soupeř, který se před naši branku dostával spíše zřídka (ale taky dokázali pěkně zatopit, hlavně na začátku třetí třetiny). Vybavuju si třeba náš velmi dobrý forčeking ve druhé třetině, kdy jsme snad minutu-dvě nedovolili stillusákům založit pořádně útok. Nebo festival zahozených šancí především trojky Alan-Přema-Freedom (kdy např. už podruhé zcela osamocený číhající Alan smutně mrkal na Freedoma, aby mu tam tu přihrávku už konečně hodil, když si tam tak hezky najel...). Nebo tu pěknou akci, co si vyzkoušel Martin „Plekanec“ Freedom, který málem zasunul po objetí branky, ale gólman tam stihl vrazit špičku brusle. Než dal Wes parádním forehandovým blafákem z úniku po Luďově krásné křižné přihrávce konečně gól, tak si to předtím musel dvakrát nanečisto vyzkoušet, a tak dále... Vůbec Luďa je nenápadným hrdinou zápasu, protože dva góly padly z jeho dvou nahrávek. Ta druhá byla spíše střela – Wes zatáhl puk před branku, tam střílel, gólman to vyrazil před sebe, kam si dojel Luďa, ale i jeho střelu stillusák nějak záhadně vyrazil vlevo mezi kruhy, kde číhal Ricci a dopravil ho konečně do odkryté branky.
Když už jsme u těch gólů, náš třetí (vedoucí) gól padl tehdy, když Ricci (další důležitá postava s účtem 1+1) vytáhl puk zpoza branky mezi kruhy, vystřelil a odražený puk dopravil pod gólmanem domácích do sítě Kuba. V tu chvíli jsme řvali nadšením, protože se povedlo strhnout vedení na naši stranu. Bohužel to ale nakonec skončilo tou plichtou, když třetí gól padl po střele kilometr vedle, na kterou ale náš gólman reagoval, dostal se tím pádem do úhlu mimo branku a když se ta nešťastná bomba odrazila od zadního mantinelu na druhou stranu k volnému stillusákovi, nestihl se už přemístit a soupeř mohl dávat do prázdné kasy.
Hodně dramatický byl pro mě zase jednou den zápasu, jak s gólmanem (díky všem, které jsem zapojil, Davide i Tondo), tak i s naší sestavou – ještě v poledne jsem měl jediného pravověrného beka: sebe, který letos zrovna neoplývá dobrou formou. Nakonec se všechno zdárně vyřešilo. Do branky se nám postavil jako náhradník Mirek Mlčoch, který sice z prvních dvou střel během prvních 3 minut dostal dva góly (v tu chvíli to s námi nevypadalo moc dobře), ale pak se už držel velmi dobře, akorát škoda i toho posledního gólu, který nám Stillus dal chvilku před koncem, myslím, že by nám výhra slušela. Na beky šli nakonec Suba a Muertas a jako univerzál se ukázal i Kuba, který se nabídl, že díru vzadu zalepí a pustil tím pádem Wese na centra druhé lajny.
Na závěr - pokud mě paměť neklame, tak jsme zápas vůbec jako náš první v historii ligy nedohráli ve vymezeném čase. Na vině je náš poněkud pozdní nástup na led (trable na dálnici do Břeclavi s odstraňováním shořelého kamionu), za což se Stillusákům dodatečně omlouvám.

 

 

 

 

29.10.2012
6. kolo HC Medvědi – HC Fofo Nejdek 3:8 (1:2,1:2,1:4)

 

 

Bodování:

G: Trojan 2, Svoboda P.
A: Pavelka, Morávek, Vrba

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Mudrák, Mareš-Štěpán; Vrba-Morávek-Trojan, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka, Motyka-Robinson

Ani přítomnost zraněného Mikina na lavičce a jeho medvědí povzbuzování a později i rozzlobený řev nám tenhle zápas nevyhráli. Nepovedlo se to už pátý zápas v řadě, od úvodní výhry se Strnady jsme si zatím neškrtli. Loni jsme měli černou sérii tuším šesti proher v řadě, ale ta přišla až po prvních 4 výhrách, takže jsme se tabulkou nepropadali tak rychle jako letos, kdy po tomto 6. ligovém kole klesneme skoro jistě na předposlední příčku.
Na návštěvu do brněnských hal přijeli nejdečtí Rytíři pod vedením Davida Bednára a i když si sebou nepřivezli svoji obávanou letošní střeleckou hvězdu, která okupuje čelní místo v tabulce ligové produktivity, jako vždycky byli silní a hokejově na výši. Svého střelce dnes našli v R. Exelovi (5 gólů) a počíst si o zápase můžete také na jejich webu.
Naše sestava byla původně plánovaná na tři kompletní útoky a dvě obrany, ale chvilku před začátkem zápasu odpadl Roman Havel a tak jsme byli nuceni hrát ve 12 lidech v poli. Což, jak se ukázalo, zvedlo emoce a nesouhlas s obvyklým systémem 4 beci a 8 útočníků, který jsme v minulosti v této situaci obvykle hráli. Jestli nám to prohrálo zápas se dá těžko říct, zmatky a chyby vyrábíme ať jsme v jakémkoli počtu a složení a dvě třetiny jsme drželi vcelku slušný stav, ale zdá se, že tady do budoucna určitě dojde k nějakým změnám.
Zápas spíš podle mého soudu rozhodovaly drobné chybky, ze kterých se pak vyklubaly velké průšvihy, např. při posledním gólu do naší sítě směřoval puk ven z obranného pásma, ale neštastně se odrazil na modré od Jardových bruslí k hráči soupeře, který měl pak dost času něco s tím vymyslet. A vymyslel. Další analýzy jsou k nalezení na fóru.
Mně utkvěl ještě jeden moment, který mohl něco změnit – cca tři šance, kdy jsme nedokázali dopravit puk prakticky do prázdné branky po slušně vypracovaných šancích (jednou tam skvěle zasáhl gólman soupeře). Bylo to nejspíš ve druhé třetině, za stavu 3:2. Škoda toho.
Jak padly naše góly si už nevybavuju, dva dával Jarda a jeden Přema po pěkné spolupráci s Alanem.
Na závěr lautr nic.

 

 

 

 

25.10.2012
5. kolo HC Excalibr – HC Medvědi 7:5 (3:1,1:0,3:4)

 

 

Bodování:

G: Svoboda P. 4, Morávek
A: Pavelka, Svoboda M.,Bubrinka, Fuchs

 

Sestava: Kopecký; Bubrinka-Robinson-Morava; Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka, Fuchs-Sekanina-Morávek

Škoda tohohle zápasu, z našich posledních čtyř proher byla tahle nejméně jednoznačná. Na rozdíl od takových Divočáků nebo Blacků nás Excalibři nijak dramaticky nepřehrávali a i když jsme celý zápas dotahovali (ale nedotáhli...), nebylo to vůbec ztracené. Akorát když jsme hned na začátku třetí třetiny dvakrát stáhli na slibný rozdíl, téměř vzápětí jsme nechali soupeře zase odskočit – 30:26 my a 31:07 Excalibr a pak ještě jednou 38:33 my a 38:54 Excalibr. Jako přes kopírák. A jako vždy po zbytečných chybkách.
Na naší straně tentokrát zazářil Přema, který na sebe vzal břímě střílení gólů a z pěti jich do sítě Excalibrů naskládal čtyři a byly to dost pohledné kousky – například krásné usměrnění Alanovy přihrávky, přesná střela zápěstím a tak podobně, níže v článku dostane Přema slovo, aby vám to vylíčil z první ruky... Alan by býval nahrával na dva Přemovy góly, ale do toho prvního se mu připletl Freedom a asistenci si připsal on a taky to schytával jak v šatně, tak ještě tady na webu na fóru :-) Náš pátý fík si vychutnal Ricci. Luďa vybojoval puk, který přistrčil Ríšovi a ten si pohrál s gólmanem – položil si ho a z úhlu perfektně zavěsil pod víko.
Před Rosicemi jsem si zase jednou užil malou manažerskou denní noční můrku: Když jsem chtěl v poledne jako obvykle uzavírat nominaci, tak jsem zjistil, že mám definitivně potvrzených jenom 6 hráčů do pole. A to se teprve asi o hodinu dřív povedlo vyřešit otázku kladenou v upoutávce na zápas - díky výpomoci Ricciho, který kontaktoval gólmana Bullsů Hannyho (a ten zachytal spolehlivě a dobře – díky mu; akorát časoměřiči nepočítali zákroky, což je škoda, docela by mě to zajímalo). V průběhu odpoledne se mi pak ozval do pole naštěstí ještě Wes a PavelS a ukecal jsem i Luďu, takže nakonec to skončilo na 9 hráčích. Vzadu jsme se tudíž střídali jen tři a na kondici a svižnosti pohybu na ledě to bylo znát. Velmi dobře zahrál na beku Václav a klobouk dolů i před všema klukama v útoku, kteří se tentokrát slušně nadřeli.
To nejpozoruhodnější ze včerejšího utkání z naší strany byly ty Přemovy góly, takže tady je jejich popis:
„První mi chtěl nahrát Alan, který vybojoval puk za bránou v pravém rohu. Poslal mi ho před branku, ale cestou ho ztlumil, ale nezachytil Freedom. Víceméně se se došoural ke mě, a protože golman reagoval na Freedomovo ztlumení, nestihl už proti mé střele povyjet a ja jsem to trefil někde do horního pravého rohu.
Druhý gól ani nevím jak začal. Po levé straně jsem se dostal do třetiny Excalibrů, a protože mi furt někdo stál v cestě, tak jsem se z levé strany na urovni kruhů přesunul stále tísněn na pravou stranu a posléze vystřelil nad betonem do brány. Jak se odborně říká, trefil jsem to na jeho dřevěnou nohu, ze které se odrážel.
Třetí gól byla ta teč Alanovy příhrávky. To byla haluz, protože ten puk ješte přede mnou změnil 2x směr. Ale protože to Alan přihrál velmi rychle a tvrdě, stačilo do toho jen prásknout směrem k bráně. Golman se toho myslím dotkl, letělo mu to někam nad rameno k jeho levé tyči.“
Čtvrtý a poslední gól padl tak, že jsem Přemovi přikopnul puk, který šel podél mantinelu ven ze třetiny a pak Přema „znova pelášil od levé strany k pravé. Zkusil jsem vystřelit přes houšť hráčů opět do protipohybu golmana. Puk jsem pak už viděl jak obkružuje zadní stranu brankové konstrukce. Možná to někdo tečoval, protože jsem měl za to, že to letí kousek mimo bránu.“
A na závěr nic nemám. No, možná jednu hádanku: Je to bílý a úplně tuhý a vedle toho leží mrkev. Co je to? Králíček s mrtvičkou.
Tož tak.

 

 

 

 

15.10.2012
4. kolo HC Medvědi – HC Black Bears 7:16 (4:2,1:8,2:6)

 

 

Bodování:

G: Trojan 4, Robinson 2, Svoboda M.
A: Robinson 2, Trojan, Bubrinka, Mareš

 

Sestava: Richter; Bubrinka-Morava, Mareš-Dobrozemský; Sekanina-Bombicz-Trojan, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka, Motyka-Robinson

V tomhle ligovém kolem jsem čekal prohru, to jo, ale že to bude takový debakl, o tom se mi ani nesnilo. Přitom to první třetinu vypadalo s naší hrou docela dobře, koneckonců jsme ji taky vyhráli 4:2 a předváděli jsme náš asi doposud nejlepší hokej v tomto ligovém ročníku - bojovný, zodpovědný dozadu a objevily se i slušné hokejové momenty. Prostě to šlapalo, hrálo a fungovalo. Po prvním gólu Blacků na konci 5. minuty za 35 vteřin vyrovnal důrazný Freedom, který stihnul doklepnout do sítě puk zlomek vteřiny předtím, než ho gólman soupeře přikryl rukavicí. Pak sice Blackové za 2 minuty opět odskočili na 2:1, ale to velmi rychle srovnal Jarda po Filipově přihrávce a netrvalo to ani 25 vteřin. Za necelou další minutu, v čase 8:30, jsme šli dokonce do vedení, opět Jardovou bleskovou střelou po ledě z místa mezi kruhy a tentokrát po mojí přihrávce. A ještě ve 12:31 dával svůj první gól Wes (bez asistence). Na světelné tabuli utěšeně zářily číslovky 4 my a 2 soupeř, no hezky se na to tu chvilku dívalo.
Jenže pak se na samém konci první třetiny zranil Mikin a to nám neměl dělat. Jarda to v šatně popisoval tak, že při pokusu o krasobruslařský fígl se Mikinovi zkřížily nohy a pak pravá jela doleva a levá doprava :-). Skončilo to natrženým zadním stehenním svalem (a minimálně 14 dny klidu, jak mi psal dneska v smsce Mikin). A to byl myslím zásadní bod zlomu, protože hned na začátku druhé třetiny přišla katastrofa: než jsme se stačili vůbec nějak zkonsolidovat, vzpamatovat, přeskupit a rozkoukat, tak jsme dostali během 67 vteřin 3 góly (15:25, 15:41 a 16:07), Blackové obrátili ze 4:2 na 4:5 a tam už jsem měl pocit, že to nedopadne dobře. Jarda sice ještě vyrovnal v čase 17:07 na 5:5, ale to byl nadlouho náš poslední gól. Další jsme přidali až za stavu 5:12 a dával ho opět Jarda po spolupráci s Wesem. Při posledním gólu si to pak prohodili, dával Wes po Jardově přihrávce.
Na straně soupeře zazářili dva excelentní střelci, Procházka s 24kou a Rízner s 96tkou, oba střelci 6 gólů v naší síti. Nevídaná věc. A to oba dva přidali ještě po 3 asistencích!!! Aspoň jsme klukům umožnili opanovat přední příčky kanadského bodování SAHL. A jestli to bodování hlavně díky nám vyhrajou, tak po nich budu chtít jako suvenýr rafičky z těch hodinek pro vítěze!
Na naší straně zazářili pro změnu hlavně Jarda, který dával 4+1 a Wes, který si odnesl do individuálních statistik 2+2. Do branky se postavil místo Radima i Jary náhradník externista Přema, který s náma občas chytává na tréninku a byla to premiéra opravdu pekelná...
Na závěr: Jakou jsme měli kliku, že se Mikin zvedl z toho ledu víceméně sám a že stačilo ho jen podpírat, jsme si uvědomili v šatně ve chvíli, kdy Václav líčil veselou historku z dovolené na Bali, kde Mikin sesurfoval po zádech schody a kde se ho neúspěšně polotuhého pokoušeli zvedat hned čtyři chlapi, pravda kapku nametení. A to byl Mikin nejspíš v kraťasech, když k tomu přidáte hokejovou výstroj, naskáče to na 8 maníků jak na státním pohřbu...
A ještě si myslím, že náš dnešní výsledek je nejen historickým debaklem v SAHL, ale možná i utkáním s největším počtem vstřelených branek, přece jen součet 23 kousků se hned tak nevidí.

 

 

 

 

11.10.2012
3. kolo HC Divočáci – HC Medvědi 11:3 (2:0,5:2,4:1)

 

 

Bodování:

G: Pavelka 2, Sekanina
A: Bombicz 2, Svoboda P.

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Robinson, Mareš-Motyka; Sekanina-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka

Ach jo, ta Břeclav. 8, 10, 11 a kolikpak to asi bude příště? Pokud se nepoučíme a líp nezorganizujeme hru, tak asi zase hodně – a může to být už dost brzo, na další zápas s dalším nováčkem ligy tam jedeme už 7.11. Mezitím nás ale čekají hned v pondělí Black Bears, u kterých taky hrozí výsledek v horních patrech základní číselné řady...
Ale jako vždy bývá na bodrém jihu v kabině před zápasem velmi veselo, a jako vždy po zápase velmi smutno :-) Tentokrát srandičky dost schytal Wes, který se ještě v civilu začal rýpat ve své helmě, cosi tam šrouboval, povoloval, utahoval, pak do toho zapletl Muertase, minuty plynuly, Mikin ho tím pádem pasoval na kustoda a hned mu připravil seznam požadavků, ale Wes reagoval velmi chápavě a vstřícně, nejspíš proto, že ¾ z toho nerozuměl a tak asi 7 minut před začátkem ledu se milostivě převlíkl do výstroje. Stejně toho neměl ale dost, rejpal se v tý helmě i během zápasu na lavičce. A pointa toho všeho? 5 minut před koncem se mu nalomil nůž na brusli...
Před zápasem se tentokrát asi dost zapotil Vašek Bachman, manažer Divočáků, kterému kiksl „nasmlouvaný“ břeclavský rozhodčí a jak na potvoru se žádný jiný z místních nechtěl v tak pochybném podniku jako je SAHL angažovat. Tak Vašek obvolával i brněnské sudí až se mu nakonec asi ve 4 odpoledne povedlo domluvit F. Capa, který byl svolný nechat se do Břeclavi dopravit, což jsme obstarali my, potažmo Filip, za což mu tímto oficiálně ještě jednou děkuju.
Rozhodčí nás v první třetině mátl máváním-nemáváním icingů, ale tam byla na vině nejistota ohledně množství času, který nám ledaři dopřejí, takže panovala obava, že se zápas nestihne, tak na začátku padla vágní dohoda, že se některé icingy mávat nebudou. A zase se náš tým zapletl do problému technického rázu. Při našem tlaku v útočném pásmu jsem dostal na modrou puk a napřáhl se k ukrutné střele. Akorát jsem fláknul místo do puku do ledu, což má hýčkaná a už jednou spravovaná hokejka nevydržela a rozlomila se. Čepel elegantním obloukem směřovala křížem přes pásmo, kdežto já jsem nevěřícně zíral na shaft ve své ruce. Rozhodčí prý na mě v tu chvíli řval „polož to, polož to“, ale to jsem v tom šoku vůbec neslyšel a když mi docvaklo, že na ledě toho s vycházkovou holí pro zakrslého turistu moc nezmůžu, jal jsem se ujíždět na střídačku. Pak mi ale rozhodčí přijel říct, že jsem vyloučený za nevyhovující výstroj, prý to musím okamžitě položit, nelze tolerovat ani těch pár vteřin, co trvalo, než jsem jel střídat... Z následné přesilovky ale bohužel Divočáci dali svůj první gól, v čase 13:18 a je pravda, že tenhle gól byl tak trochu zlomový. Do té doby jsme s domácími drželi aspoň trochu krok, první třetina byla v tomto zápase naše nejlepší. Divočáci pak přidali v čase 14:29 druhý gól a pak už to fakt jelo. Hlavně v té druhé třetině, kterou jsme projeli 5:2.
Naše první dva góly padly v rozmezí jedné minuty za stavu 4:0 pro domácí. První dával Alan po Přemově pěkném zatažení. Ten druhý doklepával zblízka PavelS pro Mikinově nahrávce. A na jedné kupě zmíním i ten třetí gól, zase Alanův, tuším prostřelil gólmana po zemi a zase po Mikinově nahrávce. Ten poslední náš gól padl za stavu 7:2, kdy jsme měli opět světlejší chvilku, kterou odstartovala tři minuty předtím naše docela povedená přesilovka. Pak ale zase přišlo zatmění a dovolili jsme Divočákům ještě další tři góly a uzavřeli tak skóre honitby na jedenácti odkráglovaných Medvědech.
Na závěr po cimrmanovsku: Analýza utkání a příčiny neúspěchu budou věcí interní debaty, pozorně si to všechno zrekapitulujeme a vyvodíme z toho patřičné závěry a budeme-li požádání o nějaký další ligový zápas, tak ho prosereme zas :-)
A nebo třeba ne?
A taky doufám, že návštěvníci našeho webu oceňují poučný naučný seriál na pokračování s názvem "Lahůdky z pravidel ČSLH". UVidíme, jakou kapitolu si probereme příště!

 

 

 

 

1.10.2012
2. kolo HC Medvědi – HC Zaječí 3:7 (1:2,0:3,2:2)

 

 

Bodování:

G: Trojan 2, Morávek
A: Robinson, Svoboda P., Mareš

 

Sestava: Machálek; Mareš-Havel, Dobrozemský-Mudrák; Sekanina-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Svoboda M.-Pavelka; Motyka-Robinson-Trojan

V titulku Aktualit jsem tenhle zápis uvedl jako Radim vs. Zaječí. Chvílema to totiž připomínalo boxerský duel – borci ze Zaječí bušili do Radima vytrvalým a neúprosným přívalem střel a ačkoli náš rekovný gólman vykrýval co mohl, nakonec tu nakládačku prostě dostal :-) A zbytek týmu místy jen se zájmem zpovzdálí přihlížel, jak to dopadne...
HC Zaječí letošní ligu startuje ve velkém stylu – na úvod smetlo silné Fofáky, teď smetlo nás. A to v loňském roce s oběma týmy ani jednou nevyhrálo, s Nejdkem prohráli dokonce 4x, včetně play-off. Letos se holt ukázalo, že zajícům narostly pořádné hlodáky a do svých řad přijali nové silné kusy, doslova vlky v rouše zaječím.
Hlavním tahounem soupeře byl opět chlapík v červené helmě, Tomáš Havelka, který když se dostal k puku, tak se obvykle děly věci a k tomu puku se dostával až nezdravě snadno a často, z mého pohledu nehrajícího přístojícího diváka to vypadalo, že je snad u všeho a naše puky se mu vždycky nějak záhadně dostanou zpátky na hokejku. Ostatní spoluhráči Zaječí mu ale zdatně sekundovali, včetně naší staré známé osmnáctky Jonyho, který dával první a poslední gól hostů. Ten první gól se mohl zdát sporný, protože Jony nejprve střelou zápěstím trefil Radima do masky a teprve tento odražený puk poslal kolem našeho gólmana do sítě. Rozhodčí ale správně trval na tom, že gól platí – dneska jsem to dohledal na netu. Podle platných pravidel ČSLH, podle kterých se SAHL hraje, se o zásahu do masky brankáře píše toto: „Pokud je brankář zasažen do masky tvrdou střelou, rozhodčí může přerušit hru, ale jen pokud soupeř nemá bezprostřední možnost vstřelení branky.“
A ještě jedna sporná situace zdá se byla taky posouzena správně – a zase do ní byl zapletený Radim :-). Bylo to na konci 1. třetiny, když Radim hokejkou odpálil puk tak prudce a vysoko, že skončil na naší střídačce (kde jsem ho pak ale zaboha nemohl najít). Rozhodčí poslal náš tým do oslabení za zdržování hry. Tomu se hodně divil Jarda, ale podle aktuálních pravidel je to neúprosné – jakékoli vyhození puku mimo hřiště, i na střídačku, se trestá menším trestem. Za Radima šel bručet Alan a následně šel pak za minutu i Jarda za podražení, takže jsme hráli necelých 30 vteřin ve třech. To jsme přežili a málem se i podařila klasická situace – Alan naskakoval z trestné na led, Zaječí o něm nevědělo, k Filipovi se dostal puk a už už posílal Alana do brejku, ale tomu se ten puk jaksi zamotal a nedopadlo to.
Co jsme zase grandiózně podělali, to byly naše přesilovky. Hráli jsme dvě a v obou jsme dostali gól (jeden z nich je zachycený na videu na 4shared). Takže čtyři přesilovky v této sezóně, tři inkasované góly. Abychom se tedy radši příště snažili každý náznak faulu na nás ustát, jen ať proboha zase nehrajeme přesilovku!
Skóre v první třetině se nevyvíjelo tak ukrutně, jako obraz hry. První gól jsme dostali v čase 3:28, další až 10:27. Pak jsme dokonce na konci první třetiny stáhli na 1:2, když v čase 14:27 dával Ricci. Svůj gól popisuje takto: „Po tradičním chaosu při vyhazování a výjezdu ze třetiny mi Filip poslal přihrávku do jízdy k pravému mantinelu, kde jsem nikým neatakován doklouzal až do útočné třetiny a střelou (na moje poměry rychlou a prudkou) prostřelil brankáře.“
Vůbec nám nevyšla druhá třetina, kterou Zaječí vyhrálo 3:0. V té třetí třetině jsme hráli asi nejlíp za celý zápas, hlavně posledních asi 7 minut bylo z naší strany už fakt dobrých, tam to chvílemi vypadalo i na možné zdramatizování průběhu, hlavně poté, co Jarda snížil svým druhým gólem v zápase na 3:6, tam jsme mohli ještě něco přidat. Místo toho ale na závěr v poslední minutě pečetil skóre starý známý Jony.
Vzhledem k tomu, že na zápas se došel podívat i exmanažer Zaječí Milan Létal a přinesl si sebou kameru a já jsem se tam coby nehrající postava taky pinožil s digitálem, tak bude tenhle zápas pravděpodobně nejlépe zdokumentovaným utkáním v historii SAHL. Škoda jen, že jsme v něm nesehráli důstojnější roli :-)

 

 

 

 

27.9.2012
1. kolo HC Strnados – HC Medvědi 4:9 (1:2,2:3,1:4)

 

 

Bodování:

G: Svoboda M. 3, Sekanina 3, Robinson, Morávek, Svoboda P.
A: Bombicz 2, Svoboda P. 2, Trojan 2, Havel, Robinson

 

Sestava: Machálek; Trojan-Motyka, Bubrinka-Mudrák L.-Havel; Sekanina-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Robinson-Svoboda M.

Tak to včera zase vypuklo, další ročník SAHL je tu! Vykročili jsme do něj vítězně, i když to tedy bylo hodně škobrtavé. Nám se naštěstí pletly nohy a hokejky míň, než Strnadům, kteří nás v Rosicích přivítali překvapivě obrovskou šatnou. Měl jsem vždycky tušení, že na tom stadionu někde před námi skrývají i normální šatnu, že ty krcálky pro přípravku, kam se vejdou s bídou dvě pětky, nemůžou být všechno, ale teprve včera jsme si JI mohli poprvé vychutnat. A ještě že tak, málem polovinu té rozlehlé kabiny zabraly moje 3 papíry, kterýma jsem tam včera žongloval a loudil prachy a podpisy a vyplňoval zápis o utkání.
Jak jsem už psal v avizu včerejšího zápasu, jeli jsme do Rosic s lehkou nejistotou ohledně soupeřova výkonu, který se pod taktovkou trenéra mohl proměnit ve vražednou poziční a kombinační mašinu. Ukázalo se ale, že na ledě Strnadům chybí nejvýraznější tváře staré gardy, které nám v loňských letech vždycky nejvíc zatápěly a na jejich hře to bylo znát. Navíc vůbec neměl den jejich první gólman, který za stavu 1:1 pustil tři hodně laciné góly, umožnil nám odskočit do vedení 4:1, načež odjel střídat. Zvlášť ten čtvrtý, Ricciho gól, ho bude asi strašit ještě dlouho. Byla to typická Ricciho záležitost. Napřáhl v útočném pásmu cca dva metry za modrou a plácnul do puku tak, jak to jen on umí, to jest puk si ve vzduchu počíná jako ožralé UFO - vesele si rotuje po příčné ose, zákeřně mění výšku jak nahoru, tak dolů a na závěr se laškovně pomuchlá s gólmanovou rukavicí, aby pak neúprosně zapadl do sítě. To myslím zápas rozhodlo, Strnadové se z toho už nezvedli, i když jsme je ještě za stavu 5:3 nechali přiblížit na dostřel a pak jsme občas hráli v poli dost pasivně.
Naše sestava byla původně plánovaná na 12 hráčů v poli, ale Ríša jr. se nedostavil, poněvadž nasral své rodiče nevhodným přístupem ke škole a tak jej Luboš nechal doma. Bylo nás tím pádem 11 a tak jsme to dali jako už párkrát v minulosti na 5 obránců. Marťas s Jardou se střídali vpravo a Luboš, Roman a já vlevo. Všichni beci kromě mě zahráli dobře, z těch 4 gólů, co jsme dostali, padá 2 a půl čistě na moje triko za chyby sice ve středním a útočném pásmu, ale zato za úplně blbou neschopnost odehrát jednoduchý puk (hlavně první gól na 1:0 pro domácí při naší přesilovce zase pro změnu straší mě). Mikin sice hromovým hlasem reklamoval u rozhodčího, že jeden z těch gólů hodil soupeř do sítě rukavicí, ale nebylo to nic platné.
Daleko podstatnější je povedené představení hvězdy večera, Freedoma. Ten dal tři góly a založil jednu hokejovou parádu – zavezl puk do rohu útočné třetiny, rozhlídl se, uviděl na modré volného beka a poslal mu nádherný křižný pas, který Roman ihned napálil zpátky na branku, kde vyrážel gólman Strnadů, ale kde byl taky na správném místě v pravý čas Přema a dorážku v pohodě proměnil. Freedom ale taky naprosto mazácky proměnil samostatný nájezd, které jsme měli v zápase celkem tak 3-4, ale Ricci ten svůj naprosto mazácky neproměnil a PavelS to samý. Ale abych se vrátil k Freedomovi, patří mu pomyslný titul První hvězda zápasu, zahrál opravdu velmi dobře, hlavně směrem dopředu. Je jasný, že za to může hlavně jeho děda, kterého jsme coby diváka k zápasu společně přivezli a který Freedomovu hru zvedá vždycky tak o 50 procent. Když má Freedom v publiku nějaké baby, tak po nich akorát čumí a hraje prd, když tam má dědu, jezdí jak fretka a vychází mu na co sáhne.
Druhou hvězdou zápasu je PavelS, který hrál na levém křídle Mikinovy lajny místo Zbyni a povedl se mu taky hattrick. A dalším gólem přispěl taky dosud nezmíněný Wes, na kterém je ale ještě pořád znát pětikilový přírůstek v břišní oblasti, který si pořídil přes léto v Kalifornii :-)
A ještě střípky: Jednotlivý góly tentokrát nepopisuju v celé úplnosti, bylo jich nějak moc. Překvapivě jsme nepokazili třetí třetinu, Přema přežil nevybíravé naražení na branku domácích, Radim chytal spolehlivě a Jarda z nás opět měl spolehlivý infarktový stavy. A asijští sázkaři na SAHL se musí válet v balíkách prachů, protože dva první ligový výsledky 9:4, to nevypadá jako čistá hra :-)