Ligové zápasy

Komentáře zpracovává T. Bubrinka

13.1.2014
16. kolo HC Medvědi - HC Black Bears 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

 

 

Bodování:

G: Vacek
A: Svoboda P.Z.

 

Sestava: Sedlák; Trojan-Vrba, Bubrinka-Mareš; Svoboda P.-Pavelka-Vacek, Svoboda Z.-Svoboda M.-Morávek, Robinson-Motyka-Glos

Zákroky gólmanů: Medvědi 29, Blackové 17

Přiznám se, že k tomuhle zápasu proti Blackům jsem nastupoval s pečlivě skrývanou nadějí, že už by se TO mohlo opravdu podařit a mohli bychom je konečně nějak vyšplouchnout. Zvlášť, když se tentokrát sešla docela slušná sestava. Po delší době se opět ukázali Jarda s Kubou, kteří zaplnili díry v beku. Jarda navíc jako skoro jediný z nás dokáže to, co u soupeřů obvykle 2-3 hráči, totiž svou hrou výrazně individuálně ovlivnit dění na ledě, i když tentokrát se jeho dalekonosné střely neujaly. U soupeřů tuhle roli nejvýrazněji plnil opět stejně jako při prvním zápase V. Kozárek, který z pozice centra rozjížděl spoustu akcí a naštěstí pro nás se tak trochu utápěl v exhibici, kolik že soupeřů ještě dokáže obkličkovat, než dá puk někomu ze spoluhráčů a my jsme mu to taky obětavě a s nasazením zkoušeli komplikovat. Nicméně ten se ale taky v zápase uvedl výstavní první trefou, kterou hned v čase 1:10 propálil jinak výtečného Michala v naší brance, když puk drobně štrejchl o špičku Filipovy hokejky. To byl ale na dlouhou dobu jediný gól, další přišel až – kdy jindy taky, že? - na začátku třetí třetiny, kdy Blackové zvýšili vedení na 2:0 a o šest minut později na 3:0. Teprve pak se u nás prosadil v čase 41:11 důrazem před brankou Lukáš, který proklepl pod gólmanem puk, který mu tam přisunul Přema.
Jak už jsem psal v avizu, tak jsme v tomhle zápase nezvládli hlavně střelbu a proměňování šancí, což se ostatně ale týká letos celého ročníku - ve srovnání s tím loňským, kdy jsme nastříleli za 22 zápasů 96 gólů, tak teď je to v 16 zápasech pouhých 45. Na zlepšení máme už jen 6 zápasů, tak to máme tedy co dělat :-)


 

 

 

 

9.1.2014
15. kolo HC Fofo Nejdek - HC Medvědi 13:1 (5:1, 1:0, 7:0)

 

 

Bodování:

G: Pavelka
A: Svoboda Z.

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Mareš-Robinson; Svoboda Z.-Pavelka-Morávek, Fuchs-Motyka-Glos

Zákroky gólmanů: Fofo 11, Medvědi 44

Oba zápasy s Fofáky letos skončily třináctkou v naší síti, a už i v loňské sezóně to bylo hodně podobné, dostali jsme dvanáct a osm. Takže to můžeme shrnout, Fofáci na nás umí jednoznačně nejlíp z celé ligy a my jsme pro ně naopak evidentně oblíbený soupeř, na kterém si můžou potrénovat bezstarostný a krásný útočný hokej plný pohybu a šancí a vylepšit si kapku statistiky do kanadského bodování :-). Poměr zákroků gólmanů hovoří za všechno.
K zápasu jako takovému skutečně nemá cenu až tak moc psát, bylo by to ctrl+c, ctrl+v z předchozího podzimního měření sil u nás v Brně. Radim si rozhodně zachytal a jako obvykle zabránil hromadě dalších gólů. Jediný náš úspěch zaznamenal Alan z brejku, do kterého ho vyslal Zbyňa a který Alan musel zakončovat kličkou typu „plán B“, když v rozhodující fázi zjistil, že svůj oblíbený plán A už nestihne provést... Jinak jsme se celkem drželi v mezích přijatelného skóre jako obvykle do konce druhé třetiny a ve třetí třetině se to zase rozjelo, 7:0. Hlavně posledních 5 minut to bylo co minuta, to gól :-)
Na zápas nás doprovodil coby divák Mikin, indisponovaný po důvěrném setkání jeho zátylku se sokolnickou dlažbou a kterému do role štěstí přinášejícího maskota chybělo mnohem víc lahváčů, než dokázal v pozdní Břeclavi sehnat, ale z lavičky aspoň oceňoval naše skromné povedené úspěchy nebo s ironií sobě vlastní glosoval naše neméně povedené průsery... A na zpáteční cestě pobavil hlubokým psychologickým vhledem do účinku dámské přítomnosti v hledišti na hru nejmenovaného ambiciozního fofáckého hráče...
Do Břeclavi jsme jeli ale nejspíš naposledy, protože od příštího ročníku se liga se vší pravděpodobností rozdělí na brněnskou a břeclavskou divizi a čelní týmy těchto divizí se vzájemně střetnou až v play-off, kam jsme se loni nepodívali, letos to zrovna taky nevypadá a nechci být špatný prorok, ale příští rok si doplňte sami... Uvidíme, každopádně prozatím děkujeme Davidově partě šikovných Fofáků za cenné a poučné výprasky a budeme se zase někdy těšit, třeba v nějakém letním přáteláku. A rozhodně už doufám, že ligu konečně vyhrají!!!



 

 

 

 

16.12.2013
14. kolo HC Medvědi - HC Morenda 4:11 (1:3, 3:2, 0:6)

 

 

Bodování:

G: Robinson, Svoboda Z., Svoboda M., Motyka
A: Pavelka,Svoboda Z., Svoboda M., Robinson

 

Sestava: Machálek; Mareš-Bubrinka-Morava; Svoboda P.-Pavelka-Vacek, Svoboda Z.-Svoboda M.-Fuchs, Robinson-Motyka-Mudrák R.

Zákroky gólmanů: Morenda 34, Medvědi 30

Odveta za uzmuté body na Krasohale se Morendě vydařila dokonale, rozsekali nás najemno. Hráli mnohem lépe než v tom prvním vzájemném duelu, který se nám povedlo vyhrát. To podstatné jsem shrnul už v avizu. Nastoupili na nás zprudka už od začátku, po prvních 5 minutách jsme prohrávali 2:0. Pak se gólostroj hostí poněkud utlumil, další gól přidali až po samostatném průniku nejlepšího hráče domácích Fardy mezi mnou a Václavem hned po buly koncem první třetiny. Bylo to frustrující hlavně proto, že chvilku předtím jsme se dokázali prosadit my a snížit na 1:2 – Wes sebral Alanovi už jistý gól, když ještě stihnul šťouchnout do puku, směřujícího po Alanově střele už za brankovou čáru.
Ve druhé třetině jsme nečekaně zabrali a dvěma góly v rozmezí 37 vteřin jsme dokonce vyrovnali na 3:3. Nejdříve se důrazem prosadil Zbyňa, který s buldočí zavilostí propíchnul špičkou hokejky puk za gólmanova záda a pak Marťas tuším dovedně usměrnil Wesovu střelu.
I když remíza na světelné tabuli vypadala hezky, bohužel to nevydrželo dlouho, hned za minutu a kousek Morenda opět skórovala. Už si nejsem stopro jistý, ale nejspíš to byl ten můj gól (bohužel jsem hrál jako debil a na můj vrub jich šlo víc), kdy jsem v naší přesilovce po krásné Přemově přihrávce sjížděl mezi kruhy, ale místo na branku jsem vystřelil do nohou bránícího hráče hostí a puk se samozřejmě nemohl odrazit někam do rohu, ale zůstal na hokejce soupeře a následný brejk proměnili. Další gól přidala Morenda až po sedmi minutách a na ten jsme pro změnu velmi rychle zareagovali my – na 4:5 snižoval Freedom po spolupráci se Zbyňou, kterým to doplnění o Luďu spolu docela šlo, dokladem je 1+1 pro oba. To bylo necelou minutu před koncem druhé třetiny a zase to vypadalo výsledkově vcelku nadějně – 4:5 pro Morendu. Akorát byla za dveřmi třetí třetina...
0:6. Tím je myslím řečeno všechno (i když poslední tři góly už byl Radim v brance tak nasraný, že je soupeři věnoval docela lacino). Minulý týden třetí třetina 0:4, teď 0:6. V novém roce nás čekají Fofáci, tak se neodvažuju domýšlet, jak by to mohlo dopadnout, jestli s tím něco neuděláme...
Plusem je, že tentokrát to s Morendou proběhlo docela v klidu, bez strkanic, hádek a pocitů nespravedlnosti. Zásluhu na tom má i delegovaný rozhodčí, který pískal jistě a suverénně. Jediný zádrhel byl s přikrýváním puku gólmanem – několikrát jsem si myslel, že už to kruci musí tomu gólmanovi Morendy písknout, že má ten puk pod lapačkou snad pět vteřin, ale najednou se touš záhadně zase octl ve hře a hosté rozjížděli akci :-)



 

 

 

 

9.12.2013
13. kolo HC Mercedes - HC Medvědi 6:2 (1:2, 1:0, 4:0)

 

 

Bodování:

G: Vacek 2x
A: Pavelka

 

Sestava: Machálek; Mareš-Dobrozemský-Robinson; Svoboda P.-Pavelka-Vacek, Svoboda Z.-Svoboda M.-Morávek, Fuchs-Motyka-Mudrák R.

Zákroky gólmanů: Mercedes 34, Medvědi 31

Dva ligové zápasy, dvě pondělí po sobě a první dvě třetiny obou jako přes kopírák. Akorát s tou dominancí v první třetině jsem to v avizu trochu přehnal, i Mercedesové měli pár nebezpečných šancí a nehráli žádnou tužku. Třetí třetiny obou zápasů si pak už dovolily být odlišné, od Mercedesů jsme nedostali šanci se zápasem něco udělat, nasázeli nám v prvních šesti minutách třetí třetiny tři góly a bylo vymalováno. Analytické postřehy a sebereflexe k zápasu se dají dohledat na fóru :-)
K zápasu se opět přihlásilo 13 lidí, akorát Mikina chytily v průběhu dne záda, tak večer nedorazil, potenciálního náhradníka Jardu chytly záda taky, Kubu drželo zápěstí a Laďa nemohl vůbec a tak na led nastoupilo 12 hráčů do pole. Vyřešili jsme to na zkoušku tak, že jsme v beku nechali dvě a půl třetiny točit jen tři hráče a lajny byly komplet s tím, že budou dozadu vydatně vypomáhat. To se občas tak úplně nedařilo, kluci se nechávali unést útočnými snahami a tak když toho v polovině třetí třetiny měli beci dost, šel jim na zbytek zápasu vypomoct Freedom.
O oba naše góly se postaral v úvodu zápasu Lukáš. Při prvním obral na hranici útočného pásma hostujícího hráče o puk, vyhnul se dalším a krásnou ránou prostřelil brankáře. Při druhém zahrála fantasticky celá lajna – byli v tlaku v útočném pásmu, puk se dostal k Přemovi, který od levého mantinelu našel zcela volného Alana u zadního mantinelu, Alan si mazácky počkal, až mu sjede Lukáš a naservíroval mu lahůdkovou přihrávku přesně na hokejku do jízdy k levému kruhu a Lukáš z první po ledě skóroval podruhé. Tyhle dva góly padly ve 4., respektive v 7. minutě zápasu a všechno vypadalo ještě růžově :-)
Pak se v první třetině přelévaly šance na obou stranách, jediná další se ujala pouze Mercedesům po naší chybě, dostali ve 14. minutě puk zadarmo na útočné modré do jízdy přímo na hokejku. Ve druhé třetině jsme prvních deset minut měli víc ze hry, hosté se v té době dostávali jen k ojedinělým výletům do našeho obranného pásma, ale na naší straně zůstalo jen u šancí, vybavuju si hlavně tu Ricciho, kterého zcela volného našel agilní Zbyňa.
Útočnou slinu měl i Filip, který se dvakrát dostal k podařené střele zápěstím po pěkném prokličkování skrz. Mercedesové nakonec vyrovnali ve 27. minutě po typické situaci –ztráta puku v útočném pásmu po naší nedotažené akci, rychlý protiútok, zakončený přesnou přihrávkou na sjíždějícího nepokrytého spoluhráče. Do vedení šli hned v úvodu třetí třetiny po 30 vteřinách skoro identickým gólem – brejk až z obranného pásma Mercedesů, zakončený přesnou náhrou… O pět minut později odskočili už definitivně.
Poslední gól do naší sítě byl úplně zbytečný, necelou minutu před koncem útočník soupeře pronikal naší obrannou třetinou, ale byl podražený a po pádu zůstal ležet na ledě. Naši hráči přestali hrát a sledovali ho (po chvíli bez potíží sám vstal), rozhodčí ale nepískl a tak Mercedesové zcela pohodlně uklidili volný puk za brankovou čáru.
Škoda.


 

 

 

 

2.12.2013
12. kolo HC Medvědi - HC Excalibr 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)

 

 

Bodování:

G: Robinson 2x, Bombicz
A: Bubrinka, Morávek, Mudrák R.

 

Sestava: Sedlák; Bubrinka-Morava, Mareš-Dobrozemský; Svoboda P.-Pavelka-Vacek, Svoboda Z.-Bombicz-Morávek, Robinson-Motyka-Mudrák R.

Zákroky gólmanů: Medvědi 26, Ecalibr 32

Kdybych to měl shrnout jednou větou - docela povedený zápas se špatným výsledkem. V avizu na homepage našeho webu jsem to hlavní napsal, teď to jen ještě trochu okecám.
Po nedělním ranním úspěchu v Břeclavi s Divočáky jsme hned v pondělí večer nastupovali na domácím ledě k prvnímu kolu odvetných zápasů proti Excalibru. Hosté byli tak laskaví, že přijeli bez své úderné lajny mladíků, která se jim letos stará o drtivou většinu kanadských bodů, ale přesto jsme toho nedokázali patřičně využít. Může za to hlavně vražedná dvoukombinace neproměňování šancí + skvělý gólman soupeře. Po celý zápas jsme měli o něco víc ze hry, byli jsme víc na puku, hlavně naše první lajna Přemy s Alanem, vyztužená tentokrát premiérově Lukášem dokázala Excalibrům pořádně zatápět, bohužel bez gólového efektu. Nás se sešla tentokrát kupodivu halda, poprvé v sezóně jsme hráli ve 13 lidech a klapalo to myslím dobře. Dozadu došli všichni pravověrní beci, takže se nemuselo nijak improvizovat (což se týká kupříkladu Wese, který se dopředu v letošním ročníku moc nepodíval a svou nažhavenost přetavil v naše úvodní dva góly).
První gól padl přesně v čase 8:00 a dávali jsme ho s Wesem společně my dva. Wes vybojoval ve středním pásmu puk a rozjel se na branku, já jsem se tam nějak nečekaně a naprosto nehlídaně motal taky, tak mi to hodil ideálně do jízdy a já valil sám na gólmana. Zkusil jsem kličku do bekhendu, kterou mi gólman lehnutím vychytal, puk se naštěstí ale odrazil zpátky před branku, kde dojížděl Wes, který už nezaváhal a zavěsil.
Hned při dalším střídání Muertasovy lajny jsme o 2,5 minuty později vedli už 2:0. Wes na modré opět obral soupeře o puk, vystřelil na branku, obránci to odklonili (blokování a odrážení střel šlo Excalibru v tomhle zápase hodně dobře), takže puk šel dozadu na mantinel. Tam ho ale dojel Muertas a hodil ho zpátky před branku Ríšovi jr. Ten puk minul, protože, jak napsal Wes, „attracts defenders like flies to poop“ a puk se ve skrumáži odrazil od pár bruslí, až přistál zase na Wesově hokejce. Gólman v té chvíli po všem tom zmatku ležel na ledě a tak Wesovi nezbylo nic jiného, než ho přehodit a dát svůj druhý gól.
Třetí náš gól padl až po poměrně dlouhé době, vlastně po 25 minutách čistého času, kdy mezitím Excalibři stihli vyrovnat jedním gólem ještě v první třetině a druhým ve druhé.
Takže na začátku třetí třetiny v čase 34:46 popisuje akci své lajny Zbyňa takto: „Mikin si udělal prostor mezi celou pětkou soupeře včetně gólmana, kterého vykoupal na brankovišiti a puk posunul po lajně, kde jsem stál sám. Jak Mikin správně poznamenal v šatně, tak neznám bratra, jak se octnu před brankou. Jsem jak piraňa. Na to kontroval Ricci: ale trošku obtloustlá. Čili Ríša našel Mikina, ten vykoupal gólmana a přistrčil mi puk, abych dal gól. Ale když viděl, jak čumím a nevím, komu dál nahrát, tak ten gól dal raději sám.“
To jsme urvali vedení zase na svou stranu, bylo to 3:2. O tři minuty později si ale vybral slabší chvilku Václav, který jinak odehrál jako vždy výborný zápas. Zcela sám v naší obranné třetině hodil puk na hokejku jedinému soupeři široko daleko a ten nezaváhal a nabídnutou šanci proměnil. Remíza 3:3 by byla pořád ještě zkousnutelná, ale bohužel tři a půl minuty před koncem soupeř šťastně protlačil puk do sítě naposledy a strhl vedení na svou stranu a všechny body byly v pytli. Hráli jsme pak krátce před koncem ještě power-play a i když tam byl dobrý tlak, už to k vyrovnání nevedlo.
Tož tak.


 

 

 

 

1.12.2013
11. kolo HC Divočáci - HC Medvědi 4:6 (1:2, 0:3, 3:1)

 

 

Bodování:

G: Trojan 2x, Vrba 2x, Mareš, Motyka
A: Trojan 2x, Mudrák R. 2x, Pavelka

 

Sestava: Sedlák; Trojan-Mareš-Bubrinka; Svoboda P.-Pavelka-Morávek, Vrba-Motyka-Mudrák.R

Paráda! Konečně z té zatracené Břeclavi vezeme výhru. A přišlo to v nejméně očekávané chvíli. Před zápasem jsem ve svolávacím mailu v týmu šířil poraženecké hlášky typu „cokoli pod deset je úspěch“ a ejhle, o desítku se s dávkou nadsázky mohli bát domácí… Jak v šatně po zápase podotknul Jarda (v šatně bylo tentokrát kupodivu veselo hlavně po zápase, kdo by to byl řekl?), Divočáci si to uměli si časomírou zařídit, posichrovali si přijatelný výsledek výjezdem rolby, když ještě chybělo 5 minut čistého času…
No, když se vrátíme z říše humoru a pohádek na zem, tak těch chybějících pět minut prospělo nám, v čase 40:37 jsme totiž dostali gól na 4:6 a domácí se v té době už dostávali dost do obrátek. Tak jsem vzal radši time-out, abychom se zkonsolidovali a uklidnili a neposrali to, a ejhle, za deset vteřin se otevírá zlatá brána rolbovny! Vděčíme za to hlavně pozdnímu příchodu rozhodčího a časomíry, takže se začalo tuším s desetiminutovým zpožděním. A naše icingy ve třetí třetině tomu taky kapku přidaly :-)
Dlužno ale taky dodat, že jsme v zápase až do 30. minuty gólově dominovali: když dávali Divočáci svůj druhý gól, vedli jsme už 5:1. A z 2:5 jsme ještě odskočili na 2:6. To už běžela ale námi obávaná třetí třetina a šikovní hráči domácích to brali pevněji do rukou a začaly se jim dařit individuální průniky. Jinak ale Divočáci hráli asi až moc na dva-tři rozjížděče, chyběla jim nahrávka do pohybu, jak jsem si ji pamatoval z loňska a taky jim to „nelepilo“ jak podotknul Kuba, hodně puků jim šlo na brusle nebo někam na hrudník.
Na naší straně potěšila obranná hra celého týmu, vždycky se někdo vracel s protiútokem soupeřů, dokázali jsme si pohlídat najíždějící hráče z druhé vlny (až na jednu výjimku, ze které padl gól), nedělali jsme hloupé chyby apod. Vepředu jsme byli kupodivu dost nebezpeční, kromě těch gólů byly ještě další 3-4 vyložené šance (Kubův druhý nájezd, Marťas a Ríša jr. sami před brankou apod.). Jak jsem psal v avizu, výrazným faktorem byly vyhrané buly, které šly hlavně na Marťasův účet – to se jinak vytváří tlak v útočné třetině, když jde buly na obránce, který může nastřelit na branku, dneska jsme to tam házeli dohromady všichni tři nejmíň desetkrát a to už se pak něco ujme.
Dalším základem úspěchu byl Michalův výkon v brance – stál vždycky přesně tam, kam stříleli Divočáci a kmitání jeho betonů přinese doufám některým domácím dneska v noci noční můry.
O naše góly se postarali hlavně Kuba s Jardou, dohromady dávali 4. Po jednom ze samostatného nájezdu a druhý Jardův bylo prostřelení gólmana po ledě a Kubův dorážka nahoru z úhlu. Dalším střelcem byl Filip, který vyšil nádhernou šibenici střelou od modré, parádní gól. A poslední náš zářez spáchali Ríša jr. s Marťasem, kdy Ríša po odrazu puku od zadního mantinelu našel volného Martina před brankou.
A jestli jste si až doposud mysleli, že jsme hráli jen na jednu lajnu, poněvadž v celém zápise nemám ani zmínku o Alanovi, Přemovi a Riccim, tak byli na ledě taky :-))) Do statistik se sice kromě Alanovy přihrávky neprosadili, ale práce, kterou odváděli nesmí zůstat bez povšimnutí.
Jedinej, kdo mě namíchnul, byl Freedom, kterej měl dojít taky, aby nás bylo deset, ale předpokládám, že se nevzbudil (hrálo se v 7:30 ráno). Ale jeho chyba, nechal si ujít historický okamžik.
A další významný moment by se mohl odehrát hned zítra proti Excalibrům, protože to vypadá, že by nás mohlo nastoupit letos poprvé třináct.


 

 

 

 

20.11.2013
10. kolo HC Strnados - HC Medvědi 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

 

 

Bodování:

G: Pavelka
A: Mudrák R.

 

Sestava: Sedlák; Robinson-Morava, Svoboda M.-Pavelka; Svoboda Z.-Bombicz-Morávek, Svoboda P.- Glos – Mudrák R.

Zákroky gólmanů: Medvědi 40, Strnados 24

Tady je tedy Alanův příspěvek:
Vše to začalo, když jsme se potkali u hrací plochy a jako sirotci jsme čekali, až uvidíme někoho od soupeře, kdo nám donese klíč od šatny. V tu chvíli jsem slyšel několikrát: „Tak kdo je tady ten vedoucí??“ - „Alan?!“ Nakonec se zjevil Sláva a předal mi klíč. Vítězoslavně jsem vedl celý tým do naší šatny, jejíž dveře jsem ovšem minul a opět si vyslechl slova uznání :)
V šatně však bylo tišeji než obvykle, všichni jsme totiž věděli, že je na soupisce jenom jediný bek - Václav a musíme k němu najít 3 útočníky, kteří se vzdají útočné hry a budou zodpovědně bránit... Freedom téma nebojácně otevřel otázkou na Laďu: "Tak co Laďo, půjdeš se mnou do beku?" Odpověď Ladi: "Já tam nikdy nehrál". Chtěl jsem ho podpořit: "No vidíš, tak dneska by to byla premiéra! :)" Laďa to bohužel jako vzpruhu nebral a když jsem viděl jeho výraz, tak jsem se toho místa ujal já. Nastoupili jsme tedy v sestavě: Obrana: Václav – Wes, Alan – Freedom, útok: Zbyňa - Mikin – Ricci, Přema - Laďa – Ríša.
Hra byla celkem vyrovnaná, pokud pominu soupeřova hráče jménem Marek, který hrál o pár tříd líp než my ostatní. Dostali jsme v první třetině rychlého góla, bohužel nevím podrobnosti :( (Podle zápisu to bylo v 8. minutě, pozn. TB.)
V zápase došlo několikrát i k situacím, kterých se náš tým bojí – k přesilové hře (celkem 5 jich podle zápisu bylo, pozn. TB). Hned při té první bychom inkasovali, nebýt úžasného skluzu Vaška, kterým zabránil jistému gólu. Vůbec celá Vaškova hra byla jako vždy precizní. Hrál zodpovědně a perfektně celý zápas a navíc se snažil podpořit útok. Určitě nejužitečnější hráč včerejška, společně s Michalem v bráně, který si počínal jako vždy jistě. První třetina skončila 1:0 pro soupeře, druhá 0:0 pro nás :) a poslední 2:1 pro soupeře.
V posledních 5-6 minutách zápasu jsem byl klukama z obrany vyzván, abych šel zkusit útok (asi mi to v obraně šlo dobře :)) a vyměnil jsem si post s Laďou, který si nakonec skutečně dal premiéru v obraně. Hned v prvním střídání se nám podařilo dostat soupeře pod tlak díky intenzivnímu forčekování Přemy a Ríši. Nakonec se podařilo Ríšovi nějak za bránou vymanit puk mezi dvěma soupeři a poslal puk před bránu, kde jsem napínavě čekal co z dané situace za bránou vzejde. Přihrávka byla výborná a já ji trefil z první a podařila se mi trefit pravá šibenice.
Posledních 5 minut jsme soupeře určitě tlačili víc, ale čas byl neúprosný.

A přidám ještě Wesův komentář, nechávám v originále, ať si prosvištíte jazyk :-)
You missed a well played game last night. Michal played amazingly, he stopped some really good chances. We had a lot of opportunities to score, but we did not have many players that could put the puck in the net. Risa jr. like always had many chances, but no goals. Prema had a few with nothing. With 7 minutes left in the third period I told Alan to switch with Lada, and he scored on his first shift as a winger. Although we lost we played well, we played strong. But we missed a few players for sure. It was nice to have Zbynek back. He is a strong forward that we can rely on in the offensive zone.


 

 

 

 

13.11.2013
9. kolo HC Stillus - HC Medvědi 5:3 (3:1, 2:1, 0:1)

 

 

Bodování:

G: Glos, Bombicz, Svoboda P.
A: Mudrák R., Bombicz

 

Sestava: Sedlák; Bubrinka-Motyka, Robinson-Morava; Mudrák R.-Bombicz-Glos, Svoboda P.-Pavelka-Svoboda M.

Zákroky gólmanů: Medvědi 23, Stillus 22

Po tomhle zápase už máme jedinou jistotu – k případným dalším úspěchům se budeme odpichovat ode dna. A taky trpké sebepoznání . Možná jsme si mohli hýčkat iluzi, že naše výsledky neodpovídají našim možnostem, ale tímto zápasem byla myslím definitivně rozbita. Držela se jen prvních asi pět minut, ve kterých jsme domácí jednoznačně přehrávali a kdy se nám velmi rychle povedlo vsítit. Svůj premiérový gól vstřelil Laďa, kterému se povedlo vypíchnout puk soupeřově obránci a po ledě prostřelit gólmana. To bylo ale na dlouhou dobu z naší strany všechno. Od té páté minuty se vzpamatovali domácí a začali nám více zatápět, což vyvrcholilo v desáté minutě dvěma slepenými góly a za další necelé dvě minuty přidal Stillus třetího fíka. Podobně jako minule se Sputniky byla hra chvílemi vyrovnaná, chvílemi s převahou jednoho či druhého týmu, ale domácí měli celkově o něco víc nebezpečných šancí než my.
Náš druhý gól padl až ve 24. minutě a jeho autorství bylo poněkud nejasné – nejspíš ho střelil už Ríša jr., který zprava v jízdě pálil pěknou ránu, která vyletěla z branky ke zcela osamocenému Mikinovi, který po ledě pohodlně dorazil. Rozhodčí odpískal ale až tuhle Mikinovu dorážku a tak je to napsáno i v zápise, ačkoli se Ríša i někteří další dušují, že puk se odrážel od zadní konstrukce branky a nikoli od břevna. Tenhle druhý náš gól vykřesal ještě malinkou naději na zvrat výsledku, protože snižoval na 4:2, ale využít jsme toho nedokázali. Domácí záhy přidali ještě ke konci druhé třetiny pátý gól a my jsme pak už dokázali jen Přemovou střelou upravit skóre do konečné podoby.
Ale aspoň v něčem jsme měli kliku, protože obvykle když někdo napíše, že neví, jestli zápas stihne, tak to zákonitě nestihne, ale tentokrát to pro změnu borci stihli a tak jsme mohli nastoupit v utěšeném počtu deseti šmatlavců a nemuseli se pinožit zase v osmi. A musím pochválit jmenovitě Wese, který hrál zase na beku a to tak že výborně.
Do konce podzimní části ligy zbývají dva zápasy, se Strnady a s Divočáky. Nechávám bez komentáře.


 

 

 

 

4.11.2013
8. kolo HC Medvědi- HC Sputnik B 1:7 (0:3, 0:1, 1:3)

 

 

Bodování:

G: Morávek
A: Bombicz

 

Sestava: Machálek; Robinson-Dobrozemský, Trojan-Vrba; Svoboda P.-Pavelka-Svoboda M., Motyka-Bombicz-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 28, Sputnik 32

Marně už pár dní přemýšlím, co k tomuhle zápasu napsat. Kvůli nachlazení z předchozího zápasu jsem ho viděl v civilu z lavičky a natáčel jsem to na starej digitál, ale i ta technika se málem rozhodla, že bude lepší na to zapomenout a odmítla vydat data a musel jsem googlit záchranný software. Každopádně i v realitě by se nám hodil nějaký HockeyRecoveryDoctor, který by nám sehrál ten samý zápas znovu, ale tentokrát v opačném gardu proměňování šancí :-). Tohle šlo Sputnikům velmi dobře a nám velmi mizerně a několikrát během zápasu se uplatnila stará klasika : nedáš-dostaneš.
Například hned druhý gól hostí - Jarda vybojoval puk v naší obranné třetině, poslal ho nádherně do jízdy Muertasovi, tomu se ale zpracování na bekhend nepovedlo ideálně a tak místo útoku 3 na 1 následoval po ztrátě puku rozjezd nejrychlejšího bruslaře hostí, „Novoťase“ (jak ho tuším tituluje Pavel na webových stránkách Sputniku), který projel přes dva naše hráče a pod Radimem zasunul do branky. Nebo infarktovka ze závěru první třetiny – po chybě Sputniku v obraně se dostal puk k Přemovi, ten ho nastřelil na zadní mantinel, kam si pro něj dojel Freedom a byť naslepo, tak naprosto ideálně nahrál zpátky Přemovi před odkrytou branku, kterou ale Přema vůbec netrefil… A o dvacet vteřin později projde Sputnikům v naší obranné třetině taková šmudla na nepokrytého hráče, který vsítí. Nebo pátý gól, ten dával zcela nepokrytý obránce domácích, který si najel mezi kruhy a vyšil ukázkovou šibenici. Předcházela mu ovšem o malou chvíli dříve naše akce na druhé straně ledu, kdy opět Přema Sputnikům vypíchl skvělým forčekingem puk, šel sám na brankáře, ale nedal.
No a tak dále. Ale aby to nevypadalo, že jsme hráli bůhvíjak dominantně, to tedy ne, Sputnik měl taky pěkných pár šancí a herně to bylo vyrovnané. Sputniky podrželi kromě gólmana hlavně výborní obránci, Ota s Novoťasem, kteří rozjížděli spoustu akcí. U nás měl vzadu formu Petr, který dokázal několikrát krásně vybojovat v obraně puk, uvolnit se před dotírajícím útočníkem, ale skoro pokaždé mu smolně selhala finální nahrávka, která by jinak mohla založit skvělou protiakci.
Tož tak. Sputnikové se zaslouženou výhrou nad námi z našeho spodku tabulky už pomalu odpoutávají a nám už nezbývá moc zápasů, kde bychom mohli urvat body. Takže nezbude než někde zkusit překvapit…



 

 

 

 

31.10.2013
7. kolo HC Rockets - HC Medvědi 6:2 (1:0,2:2,3:0)

 

 

Bodování:

G: Robinson, Svoboda M.
A: Morava, Svoboda M.

 

Sestava: Sedlák; Bubrinka-Morava-Mareš; Svoboda P.-Svoboda M.-Robinson, Fuchs-Štěpán

Zákroky gólmanů: Medvědi 38, Rockets - 8

Čtvrteční zápas proti Rockets na Úvoze papírově vypadal pro nás Medvědy ještě tak v pondělí nadějně. Výsledky domácích z posledních tří zápasů nenaznačovaly nijak oslnivou formu – remíza se Strnady a prohry se Sputnikem a Stillusem, tedy všechno týmy z našeho spodku tabulky. Takže možnost pro nás zkusit taky urvat nějaké body. Bohužel všechno nabralo přesně opačný směr ve chvíli, kdy začalo být jasné, že se mi nepodaří dát dohromady ani deset hráčů do pole. A to nemluvě o absenci všech tří hráčů, kteří letos táhnou medvědí kanadské body – Alana, Ricciho i Jardy. Nakonec nás bylo do pole osm a to hlavně díky Luďovi a Subovi, kteří si odbyli svůj druhý letošní start a Freedomovi, který nastoupil letos premiérově a nebyl až na jednu výjimku od března na ledě. Každopádně se jeho nažhavenost projevila drobnou bodovou úrodou – 1+1. Freedom vybojoval první náš gól, zpoza brány nahrával do perfektní pozice Wesovi, který nekompromisně švihem zavěsil. A druhý náš gól dával Freedom z brejku po Václavově nahrávce, kdy bekhendem prostřelil po ledě gólmana domácích.
Obraz hry byl proti třinácti domácím podle očekávání – byli jsme pod permanentním tlakem a moc jsme se nedostávali z vlastní obranné třetiny. Mrzí rychlé a zbytečné ztráty puku, mohli jsme ho zkusit víc držet, Rockets nenapadali tak agilně, jako naši soupeři z předchozích zápasů. Nám se podle očekávání povedlo pár brejků, ale skutečně jen pár a vzhledem k rychle ubíhajícím silám neměly razanci v zakončení. Měli jsme taky kapku štěstí v tom, že se nedostavil delegovaný rozhodčí a začátek zápasu nabral 15 minutové zpoždění. To se hodilo v závěru, kdy jsme byli už úplně vyfluslí a domácí začali svou převahu projevovat i gólově. Třetí třetina se nedohrála ani zdaleka celá a nejspíš díky tomu je výsledek zápasu ještě docela slušný.
Ovšem nejen díky tomu, ale hlavně díky Michalovi v naší brance, který čelil bezmála čtyřiceti čárkovaným střelám a další spoustě nečárkovaných a chytal výborně a jistě. Výkony obou našich gólmanů jsou letos stálicí a jistotou a nám nezbývá, než k tomu přidat i nějaké lepší výkon v poli. Další příležitost je hned v pondělí proti Sputnikům.


 

 

 

 

21.10.2013
6. kolo HC Zaječí - HC Medvědi 10:4 (3:1,4:2,3:1)

 

 

Bodování:

G: Pavelka 2, Bombicz, Mudrák R.
A: Trojan, Morávek, Mudrák R.

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Morava, Trojan-Mareš; Svoboda P.-Pavelka-Robinson, Mudrák R.-Bombicz-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 29, Zaječí 24

Tohleto se nám vážně nepovedlo: soupeř, se kterým jsme mívali vcelku vyrovnanou bilanci nás tentokrát jednoznačně přejel. Zaječí předvádělo velmi efektivní hokej, obvykle se s tím nijak nemazali, hned po získání puku vzadu šla dlouhá přesná přihrávka na hokejku rozjetého útočníka, který potáhl a přihrával na podobně rozjetého spoluhráče do tandemu. Zaječí dominovalo jednoznačně v pohybu, který nám chyběl zejména směrem zpátky. Individuální akce domácích pak obstarávali dva letití pánové, T. Havelka a Jony Janeček (který nám nasázel hned 4 góly), jejichž schopnosti držet puk a naše neschopnost je účinně napadat nám mockrát nepěkně zavařily.
My můžeme litovat hlavně první třetiny, kde jsme se dostali k několika slušným šancím a domácí dokonce přestříleli, ale naše stará bolest neproměňování šancí zase jednou zchromila ruce třímající hokejky. V té době, tedy na začátku zápasu, mělo Zaječí bohužel oproti nám střeleckou produktivitu skoro 100 procent, protože měli snad tři dotažené akce a ze všech padly góly... Pak ale hbití ušáci na ledě převládli a začali mít šanci za šancí a sázet gól za gólem.
U nás se jako první trefil Alan, který koncem desáté minuty snižoval na 2:1 a bylo to nejspíš z brejku, při kterém překvapivě chyběl Alanův trademark, tak pěkně vyzdvihovaný na fóru, ale zakončila jej střela. Druhý gól na nadějných 3:2 dával konečně po všech svých šancích v uplynulých zápasech premiérově Ríša jr., dostal se k němu puk vyhazovaný z obrany, který přešel přes dva zaječáky, Ríša ho od levého mantinelu sebral, najel doprostřed a vystřelil po ledě gólmanovi do protipohybu k tyčce.
Třetí gól dával Mikin, který se po gólových zápisech v prvních dvou utkáních sezóny v bodování zasekl a byla to tuším nejspíš jeho typická skvělá práce v bezprostřední blízkosti branky soupeře. Snižoval na 4:3, ale pokud by to snad mohlo znamenat nějakou naději, tak hned o 12 vteřin později soupeř opět odskočil na dva góly.
Poslední gól dával opět Alan, který má letos pro změnu zase střeleckou fazónu a tuším, že šlo o krásnou střelu od kruhu ve chvíli, kdy už zase všichni Medvědi čekali další kličku :-) Tady už šlo jen o kosmetickou úpravu výsledku, Alan snižoval na 8:4.
A o výletním putování sokolnické posádky noční jižní Moravou si přečtěte na fóru...


 

 

 

 

15.10.2013
5. kolo HC Black Bears - HC Medvědi 5:4 (3:0,1:2,1:2)

 

 

Bodování:

G: Trojan 3, Bubrinka
A: Pavelka 2, Morávek, Mudrák R.

 

Sestava: Sedlák; Bubrinka-Morava, Trojan-Mareš; Svoboda P.-Pavelka-Morávek, Mudrák R.-Motyka-Robinson

Zákroky gólmanů: Medvědi 25, Black Bears 26

Kuuuurňa! Minutu a čtvrt od prvních bodů proti Blackům a zase nic! A přitom to během první třetiny opět vypadalo na pořádné vypráskaní kožichu, domácí nám do sedmi minut rychle šoupli tři góly, jeden po naší chybě při střídání a ten druhý neskutečný individuální věšák nejšikovnějšího domácího hráče, devětačtyřicítky a ten třetí tuším nějakou kombinací. Mleli nás nahrubo a naše lavička nepřekvapivě propadala nezdravé skepsi.
Hráči domácích pak ale naštěstí nabyli dojmu, že si s námi budou moct dělat co chtějí a začali trochu hrát na parádičky, zadovčičky, vožení puku do prázdné brány apod. a naštěstí tak svůj brankostroj zadrhli. To nám umožnilo se od začátku druhé třetiny nadechnout a začít trochu víc hrát. Domácí i pak měli herní a útočnou převahu, ale tu jsme dokázali pokrývat mnohem líp než na začátku, takže to už nebyl takovej mazec a mnohem víc jsme využívali chyb a mezer v jejich obraně. Pomohl nám můj haluzácký první gól, nahození od modré, které v čase 18:40 tečoval domácí hráč a které nějak záhadně propadlo za gólmana. A ještě víc nás nakoplo to, že o dvě minuty později snižoval Jarda svým prvním gólem ze tří na 3:2 (Alan vybojoval puk za brankou, našel najíždějícího Jardu, který ale z první střely trefil Ríšu jr., dojel si pro ten odražený puk a dorazil do branky) a už to začalo vypadat veseleji. Ve druhé třetině sice ještě domácí odskočili na 4:2, ale to nás až tak nerozhodilo.
V poslední třetině pokračoval ve střelbě Jarda. Další jeho gól padl ve 36. minutě tak, že vznikl závar, kde se na třikrát bojovalo o puk, než se ho podařilo dostat do klece - Přema posunul puk Riccimu za branku, ten ho zase dostal zpátky před brankaře, ale promáchl (dle svého vyjádření „jako včera několikrát“) a volný puk si stáhl Jarda a Ricci už jen clonil a snažil se uhnout Jardově střele nad ležícím brankářem. Poslední náš gól padl ve 40. minutě – Alan se dostal k odraženému puku v levém rohu útočného pásma, odkud kličkou obránci najel ke kruhům a tam předával Jardovi, který byl v lepší střelecké pozici a vyrovnal na 4:4. Bomba. Škoda že Blackové stihli přestřihnout v čase 43:43 červenej drátek a nakonec ta bomba vybuchla do ksichtu nám.
A zase tu mám obligátní epizodku z příručky mladého amatérského manažera „Skládáme si podomácku sestavu“: Dnešní díl si pro sebe uzurpoval hlavně gólmanský post a tak nakonec musel k zápasu nastoupit silně nachlazený Michal, který si pod maskou během zápasu pěkně pochrchlával, nicméně opět podal výborný výkon a mnohokrát nás podržel, takže tímto ještě jednou díky za obětavost! Jak už jsem zmiňoval v avizu, podobné trable provázely i Ricciho a Jardu a bylo to u nich znát – za ty léta nepamatuju Jardu, že by ke konci třetí třetiny jezdil tak rychle střídat jako včera. A jak Ricci zalitoval na fóru, škoda zazděných šancí, které v jeho případě padly na vrub netáhnoucích končetin...
Za zmínku ze včerejšího zápasu stojí ještě tři vyloučení Muertase, z nichž v jednom byl nejspíš úplně nevinně, protože mám dojem, že faulovaný hráč zakopl o moji nohu, které z něho ovšem s celkovými 6 menšími tresty dělají největší zvíře široko daleko :-)
Na závěr tu mám po čase opět něco zábavné slovní úlohy: Proti komu Medvědi hrají, když vyhrají dvě třetiny ze tří, mají o jeden gólmanský zákrok míň než soupeř, o tři vyloučené víc a přesto zase prohrají?


 

 

 

 

7.10.2013
4. kolo HC Medvědi - HC Fofo Nejdek 4:13 (0:3,3:4,1:6)

 

 

Bodování:

G: Pavelka 2, Svoboda P., Bubrinka
A: Morávek,

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Morava, Dobrozemský-Štěpán; Svoboda P.-Pavelka-Motyka, Mudrák R.-Bombicz-Morávekk

Zákroky gólmanů: Medvědi 43, Fofo 20

Jestli jsme si po nedělní výhře nad Morendou mysleli, že by to s Fofem mohlo jít taky tak nějak samo, tak nás čekalo velmi kruté vystřízlivění. Pro ilustraci pár faktů:
Nejčastějším hráčem na puku v našem týmu – Radim.
Počet našich šancí – jedna Martinova zazděná tutovka, tři Přemovy brejky, čtyři Alanovy brejky a asi tři jepičí závary Mikinovy lajny v obranné třetině Fofa.
Počet šancí soupeře – 43 krát nejmíň dva. Vycházím z počtu Radimových začárkovaných zákroků, které zabránily jistému gólu a násobím těmi, co jistým gólem jenom zasmrděly a nejsou čárkované. Jediný Radim u nás obstál se ctí, protože když vynásobíte počet gólů, které dostal třemi, dostanete se na počet gólů, které jsme správně měli dostat.
Počet vyhraných buly – asi tak dvě z padesáti.
Počet nevyhozených puků, trefených spoluhráčů nebo jinak zpatlaných momentů obranné hry – asi tak milión.
A resumé: Nedá se vlastně ani říct, že bychom hráli špatně, protože soupeř byl tak dobrý, že jsme ani moc neměli příležitost hrát vůbec. (Například na rozdíl od rekordní prohry s Black Bears loni, kde jsme sice dostali hromadu gólů, ale minimálně třetinu zápasu jsme hráli dobrý hokej.)
Góly jsme dali vesměs po vyložených chybách Fofa. Ten můj, poslední, kupříkladu padl tak, že jsem rukavicí zachytil puk vyhazovaný od brankové čáry na brejkového hráče soupeře a zcela sám na útočné modré jsem do toho plácnul a po ledě to projelo brankářovi hostí mezi nohama. Akorát to mělo malou vadu na kráse, podle spoluhráčů to byl ofsajd jako prase. A jakmile mi střelci popíší ostatní góly, tak je sem doplním.

 

 

 

 

6.10.2013
3. kolo HC Morenda - HC Medvědi 1:6 (0:2,0:2,1:2)

 

 

Bodování:

G: Svoboda P. 2, Trojan, Vrba, Pavelka, Matoušek
A: Morávek 2, Vrba, Bubrinka, Pavelka, Trojan

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Mareš, Matoušek-Motyka; Vrba-Bombicz-Trojan, Svoboda P.-Pavelka-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 28, Morenda 32

Tak díky Krasohalo. Zase vítězství na tvých setřelých lajnách a nekvalitním ledě, už potřetí v řadě jsme tu dokázali Morendu porazit (ale aby byla sranda, tak to s nimi obvykle prohráváme doma). A byla to taková klasická akce s Morendou – oni proti nám opět hrají překombinační hokej, dneska ztížený tím, že jim chyběli dva důležití plejeři, Grečko s Bláhou, a taky dlužno dodat, že jich bylo nakonec jen 9. I když u nás vlastně de facto taky - prvních 5 minut nestíhal kvůli zácpě (na silnici, kde jinde!) Marťas a skoro celou třetí třetinu seděl po naražení kolena Mates. My opět míváme velmi často otevřenou cestu k jejich brance, slušný forčekink, množství brejkových momentů i některé přímočaré kombinace. A dneska nám dobře šlo střílení gólů, na každou třetinu jsme si to rozložili po dvou. A co v naší obranné třetině prošlo k Radimovi, to ten dokázal bravurně a s jistotou likvidovat a gól dostal až 3 minuty před koncem, při dorážce z bezprostřední blízkosti, kdy mu puk zůstal na chviličku ležet volný mezi betony a hbitý nekrytý Morenďák číslo 64 ho prostrčil do branky.
Zápas určitě ovlivnila rychlost, s jakou jsme dokázali v první třetině skórovat. V čase 1:36 se trefil Jarda a skoro přesně o minutu později zavěšoval pod víko po své typické kličce Alan (jak podotkl Ricci – obloukem až ke kruhům), kterého vyslal středem z našeho obranného pásma do brejku Ricci. Na začátku druhé třetiny pak ujel v samostatném nájezdu Mates a gólmanovi nedal šanci krásnou trefou nahoru k tyčce. Po 4 dalších minutách se vhazovalo v pásmu Morendy, Ricci chtěl po střele od beka zamést puk do gólu u pravé tyčky, měl tam prázdnou bránu, ale brankář se mu tam nějak zázračně natáhnul a strčil do dráhy puku lapačku. Puk odskočil naštěstí za branku, kde ho Ricci přes dva obránce dokázal ještě vydolovat a předložil zpátky před branku Přemovi, který prostřelil gólmana po ledě k tyči.
Na samém začátku třetí třetiny jsem sebral volný puk ve středním pásmu, hodil to křižně doleva na volného Kubu, který si přejel modrou a neskutečnou bombou střelil nejkrásnější gól večera, byla to pekelná pecka pod víko, lahůdka. Poslední náš gól dával o minutu a kousek později zase Přema, tentokrát v tandemu s Alanem, který v oslabení zatáhl puk k bráně, položil gólmana a ze svého nulového úhlu tentokrát nestřílel, ale našel volného Přemu, který dával do prázdné branky.
Jak jsem avizoval v Aktualitách, zápas byl ale docela vyhrocený, nervy tekly hlavně domácí dvaadvacítce, která měla pifku na Jardu a v jednu chvíli se začala ohánět pěstmi, což ovšem rychle zchladil Mikin. Na naší straně pěnil docela Marťas, hlavně při svém druhém a třetím vyloučení. Na vině je podle mě rozhodčí, který nedokázal najít jasný metr při posuzování kontaktní hry.
Při skládání sestavy jsem se tentokrát orosil přesně v 17:18, cca hodinu před srazem v kabině, kdy pípla sms od Wese, že musí hlídat doma děcka, jelikož žena je ještě v porodnici. Napřed jsem bleskově obvolal potenciální náhradníky Subu, Luďu a PavlaS, kteří nemohli a pak nastala velká akce, kterou bych pracovně nazval „Kontaktuj agenta Mikina“. Mikin totiž přešel do ilegality a už několik dní nereagoval širokému spektru lidí na žádný pokus o spojení. Pozdější dotazy na místo svého pobytu odbyl nevyzpytatelným záhadným úsměvem... Nakonec byl zhruba 17:55 vypátrán díky Radimovu úsilí a bleskově si sbalil věci a dojel doplnit počet hráčů na 10. Akorát nám bekům vzadu to stejně moc nepomohlo, jak už jsem psal výše o trablech M a M :-)
Mikin možná taky litoval, že se dal odhalit, poněvadž dostal jednu pumelici pod kotník a druhou nad nárt a plánoval zbytek večera strávit s nohou v kýblu ledu.
A ještě na závěr velký dík patří Filipovi, který nastupoval s vědomím, že ho za dvě hodiny čeká další runda s jeho Hlivami v NHLR a hrál vzadu jako vždy skvěle.
A hned zítra v noci nás čeká těžký soupeř z Fofo Nejdek.

 

 

 

 

23.9.2013
2. kolo HC Medvědi - HC Mercedes 2:3 (2:0,0:1,0:2)

 

 

Bodování:

G: Bombicz, Svoboda P.
A: Matoušek, Motyka

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Robinson, Matoušek-Dobrozemský; Mudrák R.-Bombicz-Morávek, Svoboda P.-Pavelka-Motyka

Zákroky gólmanů: Medvědi 32, Mercedes 26

Druhý zápas se vyvíjel podobně jako ten první: soupeř o něco lepší a aktivnější, ale my taky nehrajeme úplně marně, zase jdeme jako první do vedení (to se loni často nestávalo), dokonce dvougólového, a pak ve třetí třetině zápas ztratíme, ale tentokrát dost smolným gólem. A náš závěrečný tlak už přinesl jen pár slušných šancí, ale vyrovnání, které by zápasu asi slušelo nejvíc, nikoli.
V šatně zněly názory, že Mercedesové byli přijatelnější a hratelnější víc než Excalibři, můj osobní názor to úplně není, hlavně proto, že Mercedesové byli dost důrazní (tuším hlavně 17tka by mohla ubrat na fyzické hře; Wes hlásil během první třetiny asi dva až tři lokty do mřížky) a také v pohybu rychlejší a přímočařejší než náš minulý soupeř. Tam kde Excalibři poskytli vteřinku na podívání a rozehrání, napadání Mercedesů tohle váhání trestalo. Naštěstí pro nás v obranné hře taky nebyli nejjistější.
Před zápasem se tentokrát žádné komplikace nekonaly, ale moje naivní představy o tom, jak nás budou chodit tři lajny zatím nějak berou za své a tak jsem byl rád za bezproblémovou desítku hráčů.
Úvodní gól padl docela rychle, už ve 4. minutě pronikal Muertas podél pravého mantinelu a obtěžován obráncem se rozhodl pro správnou věc – vystřelil po ledě, gólman betonem vyrazil ideálně přímo před sebe a tam pohotově dojíždějící Přema uklidil puk do odkryté branky. Naše radost se zdvojnásobila v 11. minutě, kdy dával druhý gól Mikin. Mates v naší obranné třetině sebral soupeři puk, všiml si volného ONa před útočnou modrou, poslal mu tam přesný pas, Mikin si zamíchal, přejel a pak prostřelil po ledě zaváhavšího gólmana hostí.
Mates si proti Mercedesům odbyl klubovou premiéru a nastoupil k ní ve zbrusu nových bruslích (z těch předchozích mu na minulém tréninku odpadávaly kusy plastu) a jeho sžívání s nimi nebylo bez zádrhelů, nové nože ho doslova a do písmene v jednu chvíli podrazily a nabídly tak soupeři dálnici až k Radimovi a střelec s osmašedesátkou se při zakončení nemýlil, na rozdíl od našich chlapců v podobných situacích :-) To byl první gól Mercedesu, v 6. minutě druhé třetiny. Další gól, vyrovnávací, padl až v 7. minutě třetiny třetí a bylo to opět do odkryté obrany, při kterém si před brankou dva najíždějící útočníci vyměnili puk a pod Radimem ho prostrčili do branky. Byly nějaké drobné pochybnosti, jestli to opravdu byl gól, ale myslím, že byl.
Vítězství strhli Mercedesové na svou stranu bohužel o dvacet vteřin později, kdy se vhazovalo v naší obranné třetině, buly vyhrál (jako obvykle) soupeř, přistrčil ho mému hráči, který do puku jen tak plácnul, ten vyletěl do vzduchu a obloučkem dopadl Radimovi na helmu, od ní se odrazil na jeho záda a od nich kousíček za brankovou čáru.
Doplatili jsme na ale na vlastní střeleckou nemohoucnost, protože za stavu 2:1 jsme měli vyloženou gólovku, kdy naši dva hráči jeli na gólmana hostí a Petr dostal přihrávku tak dobře, ze mu stačilo jen do bekhendu objet rozpláclého gólmana a zasunout do prázdné branky. Už už jsme zvedali ruce na hlavu a doteď nechápu jak to je možné, ale gól to nebyl. Gólman ještě natáhl lapačku a Petr mu puk uklidil přímo do ní. Stačilo 15 čísel nad nebo 10 vedle... A to nemluvím o šancích Ríši jr., kdy střílel snad pětkrát z velmi dobré pozice, ale všechno buďto do vesty nebo pohodlně do lapačky gólmana. Takže letos dva zatím docela slušné výkony, nicméně bez bodíku. Tak bychom možná brali neslušný výkon s bodíky, ne?


 

 

 

 

19.9.2013
1. kolo HC Excalibr - HC Medvědi 6:1 (0:1,1:0,5:0)

 

 

Bodování:

G: Bombicz
A: Pavelka

 

Sestava: Sedlák; Bubrinka-Morava-Robinson; Morávek-Bombicz-Pavelka, Fuchs-Motyka-Mudrák R.

Zákroky gólmanů: Medvědi 37, Excalibr 24

Ve čtvrtek večer jsme na rosickém ledě proti Excalibrům naskočili do nového ligového ročníku. A i když je výsledek zcela v intencích ročníku loňského, na svůj výkon v prvním zápase můžeme být celkem hrdí. Až do 39. minuty jsme totiž drželi velice nadějnou remizu 1:1. Pak premiérově a výborně chytajícího Michala v naší bráně prostřelil náš starý známý Zahrada a po něm se začali trefovat i naši noví známí, druhá lajna mladíků v bílých dresech. V posledních 6 minutách pak padlo 5 gólů do naší sítě a víc než co jiného za to může nejspíš naše únava. Tam, kde jsme ještě v předchozích akcích dokázali soupeře dobruslit, už nám chyběl krok či dva. Škoda.
Opět se totiž odehrálo manažerovo horečnaté odpoledne, kdy ze mě musí mít radost hlavně můj mobilní operátor. V poledne při obvyklém uzavírání nominace jsem měl totiž pouhých 6 kousků do pole, a to je myslím za ta léta rekordní mizérie. Nechci být špatný prorok, ale mám takový neblahý dojem, že čtvrteční ledy budou letos pro účast hráčů kritické. Hromada lidí byla pracovně nebo z různých jiných důvodů mimo a tak jsem třeba z polovičního hokejového důchodu povolával posledního Mohykána nejryzejšího rybníkářství Luďu, modlil se za průjezdnou D1, kterou uháněl autobus s rozjařeným Ríšou juniorem, který se školou do brzkých ranních hodin v Práglu nacvičoval toho správného týmového ducha a doufal, že Václava moc neožerou obchodní partneři, za kterými ho nečekaně poslaly neúprosné zákony trhu a z mého úhlu pohledu značně nelidský šéf.
Takže nás nakonec do Rosic dojelo alespoň devět, v šatně vládla jako obvykle na výletech velmi dobrá nálada v Mikinově režii. Nad sestavou se nijak zvlášť špekulovat nedalo, do beku šel za mnou a Václavem Wes, který se tam už opakovaně osvědčil a dopředu k Mikinovi a Riccimu Alan a Marťas s Ríšou jr. a Luďou vytvořili druhou lajnu. Do branky se postavil Michal, který si za Medvědy odbyl velmi vydařenou premiéru. Chytal jistě a spolehlivě, byť měl pajdavou nohu, protože o víkendu tak nějak opomněl, že po tenisových míčcích se mlátí raketou a nikoli šlape.
Hra byla v našem podání tentokrát skutečně opatrná a disciplinovaná, víc jsme se soustředili na bránění, které nám všem kupodivu docela šlo a zkoušeli jsme to na brejky. Ty v průběhu zápasu chodily, 4 z nich dokonce vyložené, dvakrát Ríša jr. a dvakrát Alan se řítili na brankáře osamocení, ale oba neproměnili. Pro Alana jsou evidentně bezcenné jakékoli brejky , u kterých si nepoloží gólmana a nezakončuje z nulového úhlu z boku branky :-). Ríša jr. zase neměl moc dobrou střeleckou mušku a kdyby taky občas zkusil najít najíždějící spoluhráče, tak by si Marťasova agilní lajna vytvořila mnohem víc nebezpečných příležitostí. Soupeř nás dokázal zatlačit, zvláště zmiňovaní mladíci byli velmi nebezpeční, ale dokud jsme měli síly, dařilo se jim puky vypichovat nebo zahánět do rohu nebo dovolit jen četné střely z bezpečné vzdálenosti, které bez problémů pochytal Michal.
A jak jsem tak s překvapením sledoval ubíhající čas a na tabuli svítící nulové skóre, podařilo se nám najednou skórovat a jít dokonce do vedení. Celé to vzniklo za brankou, kde Alan zamotal nějaké ty soupeře a pak nahazoval před branku na číhajícího Mikina, který si najel tak šikovně, že ho přihrávka trefila do nohy a od ní se odrazila do sítě. Paráda. A trvalo docela dlouho, než na to soupeř dokázal gólově zareagovat. Až o 13 minut později se podařil drobný průnik domácímu bekovi a milimetrově přesnou střelou po ledě k tyči poprvé překonal Michala. A zase běžel čas a skóre se dlouho neměnilo, ale pak přišlo těch posledních 5 minut, jak jsem už v úvodu zmiňoval.
Díky všem účastníkům za obětavý výkon a v pondělí v hojnějším počtu na ledě proti Mercedesům!