Ligové zápasy

Komentáře zpracovává T. Bubrinka

20.1.2016
14. kolo HC Piraně - HC Medvědi 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

 

 

Bodování:

G: Mudrák
A: Morávek

 

Sestava: Machálek; Robinson-Zdráhal, Bubrinka-Morava; Svoboda P.-Vacek-Pavelka, Mudrák-Svoboda M.- Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 23, Piraně 26

První zápas s Piraněmi jsme jednoznačně vyhráli, druhý zápas byl vyrovnaný. Soupeř měl tentokrát vzadu dva šikovné beky, kteří dokázali jeho ;hru pozvednout a celkově hráli Piraně velmi účelně a účinně, chodili hodně do těla, nenechávali nás rozjet a my jsme dlužno říct byli dost pasivní. V první půlce jsme měli trochu navrch my, ve druhé zase oni, góly celý zápas dávali hlavně domácí. Tak jak vždycky kafrám o tom, jak neproměňujeme šance, tak tentokrát musím držet ústa. I když jsem byl po zápase dost zklamaný, s odstupem času musím přiznat, že jsme nepředvedli nic, čím bychom si výhru zasloužili a soupeř vyhrál zaslouženě.


 

 

 

 

17.1.2016
13. kolo HC Medvědi - HC Fofo Nejdek 5:7 (0:5, 2:1, 3:1)

 

 

Bodování:

G: Vacek 3, Morávek, Svoboda P.
A: Svoboda P., Bubrinka, Robinson, Vacek

 

Sestava: Machálek; Baumgartner-Zdráhal, Bubrinka-Robinson; Svoboda P.-Vacek-Pavelka, Svoboda Z.-Morávek-Glos

Zákroky gólmanů: Medvědi 16, Fofo 22

Odvetného zápasu s Fofáky jsem se soukromě obával a moje obavy se zhmotnily zase hned v první třetině. Úplně stejně jako v Břeclavi, první třetina rozhodla. Ve zbytku zápasu jsme ale tentokrát hráli mnohem lépe, Radim se skvěle rozchytal a i my jsme začali být dost nebezpeční. Hattrickem oslnil Lukin, přidal ještě nahrávku a stejně jako loni už suverénně ovládá medvědí bodování. V Dresu hostí zase zazářil David Bednár, který dával dokonce 4 góly.


 

 

 

 

13.12.2015
11. kolo HC Medvědi - HC Black Bears 4:11 (1:3, 3:3, 0:5)

 

 

Bodování:

G: Svoboda M. 4
A: Robinson 3, Witoš

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Baumgartner-Zdráhal; Svoboda-Pavelka-Morávek, Witoš-Svoboda M.-Robinson

Zákroky gólmanů nepočítány

Odvetný zápas proti Blackům se začal kazit už odpoledne, kdy účast zrušil Lukin pro přemíru školních povinností a dostupní náhradníci nemohli. Takže jsme večer nastoupili na led v devíti. Maličká patálie taky vznikla na ose časomíra – orientace v kalendáři, takže se hrálo na hrubý čas. Taky členění skóre na třetiny berte jen orientačně.
Když jsme ještě byli v devíti, tak byl zápas vcelku vyrovnaný, Blackové měli lehce navrch, ale ke gólům se dostávali hlavně našimi chybami, například mojí přihrávkou na Ricciho, kterou ze vzduchu sklepl soupeř a jel sám na Radima (něco podobného pak za stavu 4:4 vyrobil i Tom a ochotně jsme vrátili Blackům vedení, které oni ochotně převzali a už nepustili…), nebo nedůsledným pokrytím najíždějícího soupeře a podobně. I my jsme se dostávali do nebezpečných protiútoků a oba gólmani se v brance museli otáčet. Blackové nám utekli na 3, možná i 4:1, ale my jsme dokázali ještě jejich náskok stáhnout. Vyrovnávací gól ještě přišel krátce po Tondově vyloučení cirka v půlce zápasu. Tonda byl vyloučený do konce utkání za urážky rozhodčího, který si to ale vykoledoval nedůsledným (čti: žádným) pískáním tvrdší hry hostí. Škoda, že Tonda neudržel nervy na uzdě, v osmi lidech jsme pak velmi rychle ztratili síly a třetí třetina už byla v jasné režii Blacků, kteří si nás vychutnali a podruhé v sezóně nám nasázeli 11 gólů.
Takže jediným pozitivem zápasu je Freedomova potence, ehm střelecká potence. Půjčil si od Karla zářivě zelené zaječácké štulpny, takže byl na ledě snadno k nalezení (hlavně jeho dvornímu nahrávači Wesovi to evidentně usnadnilo orientaci) a nastřílel všechny naše góly.
První byla dorážka - Tonda střílel na gólmana, puk zůstal ležet pod nadzvednutým betonem, tak Freedom pěkným kulečníkovým šťouchem zasunul puk do branky. Při druhým gólu pronikl Wes do třetiny, v souboji s obráncem nechal puk za sebou a Freedom si pro něj z druhé vlny zajel. Napoprvé trefil pravou tyčku, puk se mu vrátil ale zpátky přímo na čepel a na podruhé už zavěsil efektivněji, pod víko. Při třetím gólu vybojoval Wes puk v rohu kluziště, odtud poslal krásnou přihrávku přes obránce na zadní tyč, kde nekrytý Freedom z první prostřelil gólmana pod pravou rukou. Při čtvrtém gólu šel opět někde ze strany puk od Wese, ale tentokrát Freedomovi za záda, ten ho nějak pracně zastavil a z otočky hodil puk na brankáře, za jehož záda jej se štěstím srazil bek hostí.
V letošním ročníku jsme tedy nezopakovali loňský úspěch s jedním vítězstvím, naopak, zápasy s Black Bears skončily celkovým skóre 7:22 v náš neprospěch.
Tož tak.


 

 

 

 

3.12.2015
11. kolo HC Divočáci - HC Medvědi 8:5 (4:1, 0:2, 4:2)

 

 

Bodování:

G: Morávek 3, Vacek, Labuda
A: Labuda, Vacek 2, Pavelka

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Zdráhal, Robinson-Labuda; Pavelka-Vacek-Morávek, Svoboda M.-Witoš-Mudrák

Zákroky gólmanů: Medvědi 25, Divočáci 28

Tenhle zápis už vlastně neměl vzniknout, píšu to až skoro 14 dní po utkání, tak to bude jen pro pořádek a útržkovitě.
- opravený most u Olympie, sraz na obvyklém místě, všichni přítomni, jen Wes nikde
- volám Wesovi, už jede!
- neřekl, že teprve vyjel z baráku, takže přijíždí se skoro 15 minutovým zpožděním
- Ricci má nafukovací auto, bez problémů pobere 5 borců i s kabelema, jenom hokejky musí Freedom objímat
- na stadionu se scházíme všichni včas a v pořádku, z ciziny dorazil i Fero
- opět máme širokou diváckou podporu, oba dva se ale tváří, že nepřijeli na hokej, ale na piknik
- stolečku prostři se hned vedle naší střídačky vyvolává zasloužený obdiv jak nás, tak i soupeřů, není vyloučené, že množství jídla a vína by uvedlo do ráje oba týmy
- Mikin a Roman ale kategoricky vylučují, že by k hostině kohokoli přibrali
- začíná zápas, překvapivě jdeme ve třetí minutě do vedení
- hrajeme dobře, ale do konce třetiny dostáváme 4 góly, což je naprd
- začíná první přestávka, Roman poprvé přichází za námi beky a Radimem s nesmělými slovy chvály
- začíná druhá třetina, hrajeme ještě líp, Roman i Mikin začínají zapomínat usrkávat a žvýkat
- dáváme dva góly, stav je 4:3
- začíná druhá přestávka, Roman přichází podruhé a tentokrát už směle produkuje jednu pochvalu za druhou
- vypadá to, že jsme asi jiný tým než obvykle, někde po cestě došlo k záhadné transformaci a místo kopyt přijeli hokejově vyspělí hobbíci, kteří i nadále zaměstnávají domácího gólmana
- začíná třetí třetina, góly ale střílí hlavně Divočáci, což je opět naprd
- tedy kromě Ricciho, který nasázel hattrick a s Lukinem minimálně dvakrát vymysleli akci, kdy Lukinova přihrávka nachází perfektně najetého Ricciho, který z blízkosti z první dává gól, lahůdka
- Roman s Mikinem už všechno sežrali a vypili, tak fandí
- Divočáci vedou, ale hulákají na sebe dost podrážděně
- pořád hrajeme dobře, ale na výsledku to vidět není
- zápas končí, prohráli jsme, ale šišu jsme domácím zamotali a reputaci v Břeclavi poopravili


 

 

 

 

29.11.2015
10. kolo HC Medvědi - HC Rockets 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

 

 

Bodování:

G: Pavelka
A: Vacek

 

Sestava: Machálek; Bubrinka-Zdráhal, Robinson-Morava; Svoboda Z.-Pavelka-Vacek, Svoboda M.-Witoš-Mudrák

Zákroky gólmanů: Medvědi 34, Mercedes 36

Proklikli jste se na popis prvního zápasu druhé půlky ligy a zatím jsem žádný nevynechal, ale teď jsem byl v pokušení. Jednak jsem si všechen informační prach jako vždycky vystřílel už v avizu v Aktualitách a teď už to bude jenom takové to domácí tlachání a druhak bych mohl hodit ctrl+c a ctrl +v z prvního zápasu proti Rockets a bylo by to skoro to samý v bleděmodrým. Teda ohledně hry, zákulisní manévry ad trable s gólmanem nebo složením mužstva se neopakovaly. Do branky se postavil Radim a sestava od návratu Lukina z Ameriky drží poměrně stabilní podobu nějakých 7-8 opakujících se jmen, doplňovaných do desítky podle zdravotního stavu a časových možností. Akorát na beka se v posledních zápasech opět přestěhoval Wes a hraje tam výborně a pro tenhle zápas k němu opět po delší době naskočil veterán Václav. Ricci se opět postavil za dvířka střídačky, takže můžeme říct, že medvědí hokejová mašinka Tomáš běží jako dobře namazaný tlustý přednosta stanice…
Zápas s Rockets byl víceméně k vzteku, byli jsme častěji na puku, často hosty přečíslovali a vytvářeli si početné šance a soupeři dovolovali hlavně nebezpečné individuální průniky, tažené klasicky „čtyřicítkou“ v modrých gatích, ale opět jsme to podělali střelecky. Respektive medvědí gólmanská noční můra se jmenuje Marek Štipčák. Už loni jsme měli velké problémy dát mu gól, spíš jsme mu teda nedali ve dvou zápasech vůbec žádný a letos to není o moc lepší… V prvním zápase nechytal a teď dostal jen jeden jediný, krásnou střelu od Alana po Lukinově nahrávce.
A to jsme prodrbali i přesilovku 5 na 3 a taky závěrečnou power-play.
Takže zase jednou skuhravý zápis. Příště ale jedeme na Divočáky do Břeclavi, tak to bude jiný kafe :-)

 

 

 

 

22.11.2015
9. kolo HC Medvědi - HC Mercedes 5:8 (1:2, 2:3, 2:3)

 

 

Bodování:

G: Vacek 2, Svoboda Z., Baumgartner, Pavelka
A: Vacek 2, Svoboda Z. 2, Witoš

 

Sestava: Machálek; Baumgartner-Zdráhal, Bubrinka-Robinson; Svoboda Z.-Pavelka-Vacek, Svoboda M.-Witoš-Mudrák

Zákroky gólmanů: Medvědi 35, Mercedes 25

Moje nejpodstatnější sdělení k tomuhle zápasu si můžete přečíst v avízu. Tady dám opět prostor hlavně Riccimu, který přebírá štafetu, protože „byl na zimáku tentokrát jen na výletě…
Komplikované zranění v dolní části těla (pro boje v SAHL i BHHL je potřeba tajit zranění před soupeři) mne přivedlo na lavičku v Rosicích v civilu. Pasoval jsem se do role odborného otvírače dveří s maturitou. Šlo mi to dobře, si myslím, jen jednou jsem zapomněl otevřít hráči z ledu (Tondovi), který se nepozorovaně a nečekaně přiblížil z útočného pásma zrovna ve chvíli, kdy jsem sledoval napínavou hru puku s našimi hráči na schovávanou. Rána do mantinelu hokejkou mě probudila a už jsem otvíral…. Ostatně Tonda byl vůbec problematický hráč – skoro pořád si sedal přímo proti dveřím a já nemohl pořádně a správně otvírat.
A teď to ostatní. Chvílemi se na to dalo koukat, chvílemi, a těch bylo víc, se na to koukat nedalo. Dopředu vcelku slušný výkon, kdyby se ještě podařilo proměnit nějaké šance, mohlo to být dramatičtější, protože soupeř nebyl v obraně zrovna jistý.
Bohužel nejmíň tři góly padly po nedůrazu při vyhazování puku z vlastní třetiny. Nahráváme si za vlastní brankou, ale pak puk sotva doletí k modré, kde neoobsazení obránci tak střílí nebo nahazují zpátky. Ale nutno také uznat, že také dva góly jsme dali úplně stejným způsobem my. Celkově to šlo, na výhru to nebylo, ale skóre mohlo vypadat trochu jinak.
Nejvíce mne zaujal Zbyňkův gól – i taková šance se umí neproměnit, ale zkušený matador to zmákl, za jízdy přiklekl, třikrát se pomodlil a trefil raději pravý horní růžek úplně odkryté branky, co kdyby se brankář chtěl najednou vrátit z výletu...
A pak ještě zaujala herecká etuda Freedoma, který se po několika neodpískaných brutálních faulech na něj rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a za jízdy v soupeřově třetině, kdy ho obránce hostí pro jistotu přidržoval aby nezakopl, se najednou Freedom složil jako jako… kde já to jen viděl… jo na zeleném pažitu, tam to tak dělávají… Na obranu Freedoma nutno říct, že soupeř lépe využíval svých postav a občas fauloval, ale ono když jsem se na to díval trochu z nadhledu, z naší strany těch podobných dohrávek, seker a háčků bylo také dost.
Takže chlapci odpočinout a tuto neděli znovu na ledě…“
Tak pravil Ricci.
A ještě tu mám Lukinovy góly. O tom Zbyňově už jste četli, Tomův byla myslím dorážka z bezprostřední blízkosti u pravé tyčky a Alan se k tomu svému moc nehlásí :-) - tam asi Lukin nahazoval od mantinelu a po nějaké mele před brankou si to nakonec sklepl obránce.
Lukin dal dva góly jako přes kopirák – s pukem objížděl branku, před kterou byl chumel bojujících hráčů, kde se jeho parťáci z útoku přetlačovali s beky, tak si povyjel mezi kruhy a střílel.
Velmi pozitivní věc je to, že tři z našich gólů padly v přesilovce, což se taky tuším v medvědích dějinách ještě nepřihodilo.

 

 

 

 

10.11.2015
8. kolo HC Morenda - HC Medvědi 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

 

 

Bodování:

G: Pavelka 2, Trojan, Svoboda Z., Baumgartner
A: Vacek 2, Pavelka, Svoboda M., Svoboda Z.

 

Sestava: Balla; Baumgartner-Zdráhal, Bubrinka-Trojan; Svoboda Z.-Pavelka-Vacek, Motyka-Robinson-Svoboda Z.

Zákroky gólmanů: Medvědi 36, Morenda 33

Po skvělém střeleckém představení v neděli nás v úterý čekal těžký, ale nevyzpytatelný soupeř. Naše zápasy s Morendou bývají dramatické a častěji končí vítězstvím jejich než naším. Před zápasem jsem na soupisce Morendy navíc našel nečekané jméno – v lize proběhl v tichosti zajímavý trejd: Black Bears opustil výborný hokejista Vladimír Kozárek a objevil se v dresu našich dnešních soupeřů (takováhle věc by si zasloužila zmínku na webu, Slávo!). Takže jsem si pro jistotu před zápasem udělal místo v gatích, aby se tam toho hodně vešlo a s Alanem jsme probrali možnosti, jak v případě nepříznivého vývoje utkání zařídit nejlépe konec světa... A ještě ke všemu to vypadalo, že do toho večer půjdeme v devíti. Naštěstí asi hodinu před časem "Č" zavolal Jarda, že může dojít, což se ukázalo jako jeden z klíčových momentů pro naši výhru. Jarda na beku vytvořil neprostupnou zeď, o kterou se zarazila spousta morenďáckých útoků a i když nebyl spokojený se svou produkcí dopředu a střelbou, nakonec dal i poslední gól střelou pod víko po jednom z mnoha našich úniků, které jsou pro zápasy s Morendou typické. Ale ani my ostatní beci se nenechali zahanbit a bojovali jsme co to šlo, Tom opět s gólem, jak je pro něj letos příznačné. Další faktor „výhra“ byl náš náhradní gólman Michal, který se s námi v létě párkrát sklouznul a jeho výkony jak v brance, tak i na ledě (je to univerzál) ukazovaly, že je to šikovnej mládenec. A proti Morendě se ukázal naprosto skvěle a předvedl i pár zákroků typu Hašan v nejlepší formě :-)
No a pak tu máme útočníky. Alanova lajna dovede hrát rovnocennou partii i s těmi nejlepšími z ostatních týmů a s Lukinem se sehrávají tak, že je na ně místy radost pohledět a i když neměli k sobě tentokrát Ricciho, který měl paralelně zápas Bullsů, Zbyňa jej zastoupil velmi dobře. V druhé lajně zase kouzlil Freedom a jeho průniky a klička do středu kluziště zaujala dokonce i přísného kritika Jardu. A Marťas s Wesem zodpovědně plnili roli checking line.
Fakt se mi to líbilo, takže proto ta chvála. Morenda nás samozřejmě dokázala dostat pod pořádný tlak, párkrát rozjeli nepěkný kolotoč, ale celkově se spíš snažili o individuální průniky, které jsme buďto nějak pokryli nebo oni narazili na Michalovu zeď v naší kase. No a jak známe ze vzájemných zápasů, dozadu je Morenda zranitelná. Ta laxnost a labilita zmíněná v avizu se týká situací, kdy začnou prohrávat, nedaří se jim a po ztrátách puku dochází k našim brejkovým situacím, které už domácí v poslední třetině vypouštěli a nechávali vyniknout svého gólmana (do jedné takové jsem se dostal i já a to už je co říct).
No, dost amatérských analýz, tu máte popisy akcí našich gólů:
Jako první se ozval Zbyňa (autor čtvrtého gólu) a jeho sebeironický příspěvek je výborný jako vždy:
"Šlo to jak po másle. Po pár zahozených šancích po perfektních přihrávkách Lukina a Alana, jsem ucítil šimrání pod nosem, začaly se mi potit nohy, ježit vlasy a mrazit v zádech. Jako bych cítil, že se něco blíží, něco velkého, něco nezkrotného ba přímo OBŘÍHO!! Jaká si aura či šestý smysl nebo zlatá muška si začaly hrát se slovy: co že? Je to On? On s velkým „O“ …blíží se…, je to Mikin? Mikin!!!… (dorazil cca v půlce zápasu, pozn. TB) Ta úzkost a sucho v hrdle ve mně vyvolalo takový zmatek, že jsem se v mdlobách ocitl před gólmanem (naštěstí ne našim) a nechal po sobě hodit pukem adresovaným od Alana. Na světě jsme asi jen dva, kdo umí přijímat tyto typy přihrávek: jsem to já a Aleš Hemský. Po tříminutovém zpracovávání puku jsem se rozhodl, že nejdříve našiju gólmana abychom se vzájemně poznali a pak si připravím puk na bekhend a zavěsím to tam jak se sluší a patří. Stalo se! Příště se rozhodnu vyhrát ve sportce a pak se s váma rozdělím..."
Další střelec, dvougólový Alan, viděl své působení na ledě neméně zábavně takto:
"Svůj první gól jsem dával v celkem dost stresující situaci... jeli jsme s Lukinem na branku, kde nám zavazel obránce a Lukin měl puk a po dlouhém zdržování, kdy čekal až:
- budu mít čepel hokejky ve správném úhlu
- budu ji mít téměř u brankové čáry, aby se prudší přihrávka mohl odrazit rovnou do branky bez mého přičinění
- obránce a gólman nebudou přihrávku čekat
... no a pak k tomu došlo, Lukin nahrál, puk se odrazil od mé hokejky a JÁ dal GÓL!
Pak v mezičase došlo dokonce i na situaci, kdy jsem se dostal do brejku a jel sám na gólmana. Úvaha o tom, jak zakončím svůj nájezd nebyla vzhledem k mé oblíbené kličce moc náročná. Jakmile jsem se přibližoval k brance, tak jsem postupně zpomaloval, protože hlavní riziko tohoto nájezdu je to, abych to neposral já sám, takže jsem si řekl, že to raději udělám pomaleji... no... dopadlo to tak, že jsem skončil s pukem za bránou protože ten puk to rozhodl za mě a radši odskočil...
Naštěstí jsem si ale trošku spravil reputaci, když se mi podařilo trefit padající odražený puk ze vzduchu z oleje a dát gól :-) ... a pak se přišel na zápas podívat Mikin a moje produktivita byla u konce, veškeré další šance se mi podařilo krásně zahodit a zejména situace v přečíslení jsem řešil střelbou, za což jsem byl pochválen :)"
Tož tak, tentokrát viděl náš zraněný ON mnohem lepší představení než naposledy v Břeclavi a taky z jeho místa tentokrát už zase na lavičce zaznívaly pochvalné výkřiky. A nakonec jsem si navíc mohl ťuknout s jeho berlou...

 

 

 

 

8.11.2015
7. kolo HC Medvědi - HC Piraně 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)

 

 

Bodování:

G: Pavelka 2, Mudrák 2, Witoš 2, Baumgartner, Svoboda P., Morávek
A: Vacek 2, Morávek 2, Svoboda P. 2, Zdráhal, Witoš, Mudrák

 

Sestava: Machálek; Baumgartner-Zdráhal, Bubrinka-Robinson; Vacek-Pavelka-Morávek, Svoboda P.-Witoš-Mudrák

Zákroky gólmanů: Medvědi 29, Piraně 41

Nechci našeho dnešního soupeře nějak shazovat nebo se nějak povyšovat (což myslím snad ani při vědomí mnoha našich podobných výsledků není možné), ale první utkání s ligovým nováčkem Piraňami mohlo připomínat náš minulý zápas s Fofem, tentokrát v opačném gardu, my jsme byli kupodivu v roli toho, kdo soupeře mele. Chvílemi se mi ve třetí třetině zdálo, že si na Fofáky hrajeme se vším všudy, oba útoky si tam párkrát vyměňovaly tři čtyři přihrávky před bránou, než došlo i na střelu... Neuvěřitelné, takhle jasný zápas jak průběhem, tak i střelecky, jsme už dlouho nehráli. V šatně jsme zvažovali, jestli jsme vůbec někdy takhle vysoko vyhráli, ale když jsem prolustroval náš web, tak jo, už asi 2x jsme v historii dali devět gólů (Zaječí a Strnadům).
Jednotlivé góly tentokrát vynechávám, jednak jich je fakt hodně a pak zápis pořizuju paralelně s popisem zápasu s Morendou, který patří mezi nejobsáhlejší, tak už vás dál nebudu zahlcovat a začtěte se spíš tam.
A o tom, co bylo tajným rozhodujícím faktorem vítězství v tomhle zápase (a i v tom dalším s Morendou) si můžete přečíst na fóru :-)
Tož tak!

 

 

 

 

29.10.2015
6. kolo HC Fofo Nejdek - HC Medvědi 10:1 (4:0, 2:1, 4:0)

 

 

Bodování:

G: Vacek
A: Pavelka

 

Sestava: Machálek; Baumgartner-Hájek, Bubrinka-Svoboda M., Vacek-Pavelka-Morávek, Motyka-Witoš-Mudrák

Zákroky gólmanů: Medvědi 32, Fofo 16

K zápisu se dokopávám až s velkým odstupem, takže to bude jen velmi stručné, navíc to podstatné jsem napsal už v avizu v Aktualitách. Fofáci se pro letošní ligový ročník dokázali znovu poskládat a kdyby se mně na to někdo ptal, jakože neptal, klidně si to mohli odpustit :-) Od nikoho jiného v historii ligy nedostáváme tak pravidelně tak horentní pálky jako od nich. Když přijedeme do Břeclavi na Fofo, tak to vždycky vypadá, že poprvé v životě stojíme na bruslích a marně přemítáme, kterým koncem hokejky se to hraje. Teď to bylo nemlich to samý. Kluziště v Břeclavi se svým tvrdým ledem a nekonečnou šířkou (oproti takovým Rosicím vypadá tak dvakrát širší) svědčí jejich hře o to víc. Hned od prvních vteřin zápasu bylo jasné, která bije. Fofáci na nás vlítli tak razantně a tak rychle začali střílet góly, že se toho myslím sami zalekli, protože kdyby jim vydrželo tempo co minuta, to gól, tak si skóre snadno dopočítáte sami. A to už by nám možná vyneslo i nějakou tu noticku nejen v regionálním tisku... A být hvězdou internetu myslím není v tomhle případě o co stát :-) Takže se domácím zželelo opelichaných medvědů a začali si hrát a vozit puk až do prázdné branky, což obvykle vede k tomu, že jim do cesty nakonec někdo z nás na poslední chvíli něco strčí. Taky se ale přece jen rozehrála i Alanova lajna s Lukinem a Riccim a i když z toho byl jen jediný gól, tak aspoň dokázali občas zaměstnat Fofáky v jejich obranném pásmu.
Jakékoli góly asi nemá cenu popisovat, to nechám vaší fantazii. O celkové bídnosti naší snahy svědčí i to, že sám mistr „Poraněný koleno“, který se rozhodl nás podpořit svou radou, dobrým slovem a vřelým pohledem, se po několika minutách z lavičky raději stáhl na tribunu, co nejdál a nejvýš od toho našeho marastu a radši si tam nechal málem umrznout zadek.
Jediným pozitivním bodem výletů do Břeclavi tak i nadále zůstává samotná cesta tam a zase zpátky. Tentokrát okořeněná i malou noční dálniční honičkou.
Tož tak.

 

 

 

 

21.10.2015
5. kolo HC Sputnik - HC Medvědi 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)

 

 

Bodování:

G: Morávek 2, Robinson, Baumgartner
A: Mudrák 2, Pavelka, Baumgartner

 

Sestava: Machálkek; Baumgartner-Zdráhal, Bubrinka-Trojan; Svoboda M.-Pavelka-Morávek, Mudrák-Labuda-Robinson

Zákroky gólmanů: Medvědi 28, Sputnik 26

Zápis k tomuhle zápasu mi ulehčil Ricci, který kromě toho, že je ústřední střeleckou postavou letošního úvodu ligy, je taky aktérem zábavné historky, kterou tady s jeho svolením můžu publikovat...
Ricci kromě Medvědů válčí už od založení BHHL za Bulls a den před naším zápasem hráli proti Rondu. No a už předávám slovo Ríšovi: „Ještě lepší přípravu jsem zvolil já, byl jsem se předtím kouknout na Kometu, po druhé třetině jsem odjel (stejně vedli 4:1, výhra byla jasná), ještě jsem u Bauhausu zkontroloval jestli mám modrý dres a do šatny pěkně v klidu o půl 8. A ejhle, vytáhnu jednu brusli a ona to ta starší (pravá), začala se objevovat panika, šáhnu pro druhou a saprlot, ona je to ta novější brusle, ale … taky pravá. Hory se zelenaly, všichni sranda veliká. Dilema, jedu dom. Nojo ale tam a zpět 40min nejmíň. Tak jdu k rolbařům: jooo máme tady nějaké… borec ukázal na věšák na zdi, kde byly pověšeny takové staré (dříve určitě kvalitní) brusle, ale hlavně velikost parníku, něco mezi 10-11 a já mám 8,5. No nic beru. Kocour v botách měl luxus proti mně. Vrazil jsem tam do každé dvě vložky z těch svých bruslí, do špice nacpal potítka na zápěstí co jsem našel v tašce, nasadil dvoje ponožky, utáhl na maximum a stejně jsem v tom plaval jako prase. Prdel veliká, ale bruslit se dalo. Jen ovladatelnost byla horší. A když jsem chtěl zatočit, musel jsem dát signál mozku o půl minuty dřív, aby nohy ten manévr zvládly… Tak jsem dělal jen výplň na křídle a nepouštěl se do nějakých větších samostatných akcí...“
A co se s Riccimu dělo po našem zápase, si můžete přečíst na fóru, jestli to chápu dobře, tak si na něm třetí zápas ve čtyřech dnech vyžádal svoji daň a nebýt dvou dobráků spoluhráčů, bivakuje před halou dodnes…
Samotný zápas patřil k povedeným, většinu času jsme Sputnik přehrávali, dovolili jen pár závarů a pak tu v avizu zmiňovanou hloupou minutu krátce před koncem. Do vedení jsme šli velice brzo a průběžně si udržovali dvougólový náskok. V naší sestavě se na tomhle zápase objevily hned tři jména, které letos ještě nehrály – Jarda s Ríšou jr. A úplný nováček v našem týmu, Fero. Všichni tři zahráli velmi dobře a velkou měrou přispěli k vítězství. Ríša junior se blýskl dvěma asistencemi, Ricci zase dvěma góly, prvním a posledním. Pokud mi ještě napíše, jak je dával, tak to sem přidám.
Wes dával druhý gól na 2:0 a byl tam, kde má nějaký útočník stát – před brankovištěm. Odrazil se před něj puk (po akci Ríši jr.) a Wes se snažil trefit ho gólmanovi mezi nohu a tyčku. Při střele ho ale atakoval obráce, takže místo střely to byl šourák, kterej ale tak jako tak do branky prošel. Takže žádný „nice goal“, ale „ugly goal“, jak to Wes označil. Ale i to se počítá.
Tom dával zase svůj typický gól – krásná střela od modré po Ríšově jr. přihrávce, kterou do branky tečoval jeden z hráčů domácích.
Tím jsme splnili mnou vytyčený, ale nevyřčený cíl – aspoň dva body ze zápasů se Strnady a Sputniky a příště jedeme do Břeclavi na obnovené Fofo, což zřejmě pro změnu nebude nic jednoduchého. Ale zase můžeme jen a jen překvapit...


 

 

 

 

18.10.2015
4. kolo HC Medvědi - HC Strnados 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

 

 

Bodování:

G: Pavelka
A: Morávek

 

Sestava: Machálkek; Baumgartner-Zdráhal,Mareš-Morava; Svoboda Z.-Pavelka-Morávek, Motyka-Robinson-Svoboda M.

Zákroky gólmanů: Medvědi 21, Strnados 26

Moc nevím, jak tenhle zápas pojmout – nebyl to žádný zázrak ani průšvih. Prohráli jsme jednoduše proto, že soupeř dokázal dát víc gólů. Zní to banálně a taky to banální je, banálně banální. Zápas jsem kvůli nachlazení sledoval z lavičky a na pohled to nebyla žádná sláva. Šli jsme do vedení Alanovým gólem, Strnadi vyrovnali skoro vzápětí, když jejich nejlepší hráč zavezl podél mantinelu, povyjel před Radima a pak nastala snad půlminuta, kdy nikdo nevěděl, kde puk skončil, než se ukázalo, že se bohužel bůhvíjak prošoural za brankovou čáru. Na samém konci první třetiny Strnadi ještě o gól odskočili.
My jsme největší tlak měli ve druhé třetině, domácí jsme k ničemu nepustili a měli nejmíň 5-6 dobrých šancí a pokud nemůžu popsat góly, tak uvedu aspoň pár z nich. Za stavu 1:2 jsme se do Strnadů od začátku druhé třetiny pustili a hned zkraje  spálili dvě skvělé příležitosti k vyrovnání, nejprve dostal Alan od Filipa krásnou přihrávku do jízdy, ale v zakončení nevolil svůj oblíbený blafák, alébrž střelu - a minul. O dvacet vteřin později po ubráněném protiútoku Strnadů zase Zbyňa zatáhl puk za útočnou modrou a našel perfektně Ricciho, který sám mezi kruhy volil střelu z první, ale gólman ho vychytal. Za pár minut zase měl dvakrát příležitost skórovat Freedom ve spolupráci s Tomem, ale jeho střely neměly razanci… A hned vzápětí po buly nahazoval Tom na branku, kde tečoval Wes a puk se odrazil k Marťasovi, ale ani ten nevsítil… O další chvilku později pronikl Tom po levém křídle až před brankáře hostí, zase nic… Těchhle momentů můžeme litovat, vypracované šance jen potvrzují dlouhodobou achilovku našeho týmu – střelbu.
Třetí třetina zase zastihla v útlumu nás, v prvních minutách musel Radim vytáhnout pár jistých zákroků, aby Strnadi nepotrestali naši nedůslednost a nepřesnost. Když už jsme u gólmanů, musím tentokrát pochválit i gólmana hostí. V minulosti měli často strnadovští gólmani slabší chvilky, kterými nám darovali laciné góly, ale v tomhle zápase to bylo právě naopak.
Třetí gól nám dal šest minut po začátku třetí třetiny sám Sláva, generální vedoucí celé ligy, když dostal skvělý pas od křídelního útočníka, který se u mantinelu uvolnil Filipovi a Vašek tam Slávu nechal úplně samotného. Tenhle gól si ale Strnadi za úvodní tlak ve třetí třetině zasloužili. Pak přidali ještě jeden a bylo hotovo a my jsme zapluli na poslední místo ligové tabulky...



 

 

 

 

6.10.2015
3. kolo HC Black Bears - HC Medvědi 11:3 (3:2, 5:0, 3:1)

 

 

Bodování:

G: Pavelka, Witoš, Morávek
A: Svoboda P., Baumgartner

 

Sestava: Sedlák; Baumgartner-Hájek, Bubrinka-Dobrozemský; Svoboda P.-Pavelka-Svoboda M., Witoš-Robinson-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 30, Blackové 24

Minulý týden jsme měli náročný dvojzápas, v neděli Divočáky, v úterý Black Bears. O zápase s Divočáky jste si už mohli přečíst, něco málo o Blacích najdete tady.
To že zápas projedeme, bylo statisticky a historicky vysoce pravděpodobné, ale až takovou nadílku jsem nečekal. Přece jen, naposledy jsme od tohoto soupeře schytali dvojciferný počet gólů v lednu 2013, což už je nějaký ten pátek. Výsledky v posledních dvou sezónách byly takové normální a jednou jsme (konečně) dokonce i vyhráli. Ale schopnost manažerů Black Bears postavit skoro každý rok nějakou tu další bývalou hokejku začíná v mém povědomí získávat legendární status. Ale rozumím snaze ligové prvenství po třech letech už konečně vyrvat Divočákům a doufám, že se jim to teda letos podaří.
Rozdílový muž zápasu byl v našem případě skoronováček v dresu Blacků Tomáš Jánský, autor 4 gólů v naší síti a 2 nahrávek, který z pozice beka rozjížděl spoustu akcí. Další smrtelnou zbraní domácích byla výborná střelba, hromadu gólů trefili přesně pod víko naší branky, kde Michal, byť dobře postavený a nachystaný, neměl šanci. Dlužno dodat, že na míření mívali útočníci dost času. Utkvěl mi jeden krásný gól, který střílel hráč domácích bleskovým bekhendem z první z pozice mezi kruhy přímo pod břevno, nechytatelné…
Začátek zápasu nám ovšem vyšel dokonale, hned v prvním střídání dostali Alan s Přemou výborným forčekingem obránce domácích pod tlak, Alan jej pak obral o puk a ve 22. vteřině vsítil.
Další překvapení pak přišlo ve chvíli, kdy jsme po vyrovnání Blacků na 1:1 zase odskočili na 1:2. To byla zase skvělá střela Toma od modré, kterou ještě líp tečoval Tonda a vstřelil tak svůj první gól za Medvědy. Blackové ale ještě do konce třetiny stihli skóre otočit, ze zaskočení se oklepali a pak už nás ze svého sevření nepustili a párkrát nás za odměnu povozili i na kolotoči.
Náš třetí gól přidal za stavu 10:2 Ricci, svým letošním typickým gólem – dravým a houževnatým samostatným průnikem.
Až na určitý chaos v obraně a zbytečné chyby při vyvážení puku, které nás vracely pod tlak a soupeřům usnadňovali práci, to ale nebylo od nás tak strašné, jak napovídá výsledek. I my jsme dokázali slušně zaměstnat gólmana soupeře a užili si vhazování v jejich útočném pásmu.
Zanícení diváci Mikin s Radimem, hecující nás na lavičce myslím viděli naši dobrou snahu, která ovšem proti výrazně lepšímu soupeři prostě neměla moc šancí.



 

 

 

 

4.10.2015
2. kolo HC Medvědi - HC Divočáci 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

 

 

Bodování:

G: Baumgartner, Morávek
A: Svoboda M.

 

Sestava: Sedlák; Baumgartner-Hájek, Bubrinka-Zdráhal; Svoboda P.-Pavelka-Svoboda M., Motyka-Robinson-Morávek

Zákroky gólmanů: Medvědi 43, Divočáci 28

Druhé kolo nám přidělilo velmi těžkého soupeře, trojnásobné vítěze ligy Divočáky. A hned za dva dny hrajeme s další těžkou váhou, Blacky. Předzápasová očekávání tomu byly přiměřené, zvlášť když mi Lukin napsal, že se jede rekreovat do Ameriky a bude víc než 14 dní chybět. Vzhledem k tomu, že hned v prvním zápase se za nás trefoval jedině on, týmovým podvědomím bloudila otázka, kdo teda sakra bude dávat góly? Ale ukázalo se, že tohle nebyl ten hlavní problém zápasu s Divočáky. Ti přijeli bez některých útočných es typu Kocúr a Exel a navíc jen v devíti lidech, tak by byl býval zápas mohl být vyrovnanější než většina těch předchozích s tímhle soupeřem. Ale to bychom to nesměli být my...
Nespočet nepřesných přihrávek (hlavně ty moje mě v ještě noci budily ze sna) a zmatky při dostávání puku z obranného pásma nás dostávali pod zbytečný tlak. Rozhodčí mi při placení chlácholivě říkal, že to byl teprv druhej zápas, takže se ještě sehrajeme, ale varoval jsem ho (Rosice bude zřejmě pískat pravidelně), ať si nedělá přílišné naděje... Na druhou stranu časomíra Lucka zase naznala, že to byl letos její třetí odměřený zápas v SAHL a líbil se jí nejvíc, na což mi nezbylo než si pochybovačně odkašlat.
Každopádně průběh byl nadějný; se silnými soupeři máme obvykle rychle jasno kdo tahá za kratší hokejku, ale tady se držel příznivý stav skoro po celý zápas. Divočáci dvakrát vedli, my jsme dvakrát srovnali, nerozhodný stav pokaždé vydržel jen krátce a na třetí jejich vedení jsme už neodpověděli. A to ještě spoustu šancí pochytal výborný Michal nebo zazdili sami Divočáci (třeba netrefená prázdná branka cca dvakrát).
Naše nejpozitivnější momenty připravili Ricci a Tom, oba pěknými góly. Ten Ríšův byl samostatný průnik zprava podél hrazení za branku a pak povyjetí a puk zasunutý možná s kapkou štěstí za gólmana. Tomův gól byla krásná bomba golfákem od modré po Freedomově přistrčení, výstavní trefa. Dalších světlých bodů bylo pomálu, pár Alanových akcí, ale jinak opravdu nic moc.
Takže škoda promarněné příležitosti potrápit oslabeného soupeře důkladněji.



 

 

 

 

27.9.2015
1. kolo HC Rockets - HC Medvědi 2:2 (1:1, 1:0, 0:1)

 

 

Bodování:

G: Vacek 2x
A: Bubrinka

 

Sestava: Doné; Baumgartner-Zdráhal, Bubrinka-Morava; Svoboda P.-Pavelka-Vacek, Witoš-Robinson-Morávek

Zákroky gólmanů: Rockets 17, Medvědi 16

Vítejte u premiérového zápisu z medvědího utkání číslo jedna v novém ročníku SAHL. Pokud mě to bude ještě bavit, budu se snažit opět podat z každého zápasu a dění kolem něj zprávu. Nejsem si ale jistý, jak moc mi to vydrží, přece jen už je to několikátý rok pořád dokola to samé a vymýšlet x-tou variaci na téma ten přihrál tomuhle a ten pak (ne)dal gól už není tak snadné a zábavné jako kdysi…
První kolo jsme si letos odbyli s Rockets, kteří to táhnou na dvou frontách, jak v SAHL, tak i v BHHL. V naší lize patřili loni k těm lepším týmům a dvakrát nás vyklepli s nulou na našem střeleckém kontě, tak jsem opět čekal těžký zápas. A rovnou to bylo maso se vším všudy už během nedělního odpoledne, kdy mi zavolal Radim (pro čtenáře-nováčky: gólman), že si pochroumal zápěstí a místo na led zamíří pro led a následně na pohotovost (podle Mikinova zpravodajství to vypadá na cca 3 týdny rekonvalescence). Myslel jsem si, že gólmana zmáknu v pohodě najít (náš druhý kmenový Michal byl sice mimo Brno, ale to jsem si ještě foukal), přece jen přes léto se mi podstatně rozšířil repertoár kontaktů, ale vyklubal se z toho horor, při kterém jsem nakonec musel postupně otravovat i některé ostatní šéfy hokejových skupin, kteří byli tak neprozíraví, že mi to zvedli… Oprava – nekonečně laskaví a vstřícní, díky moc všem za ochotu! Z cca 30 oslovených gólmanů nakonec mohl jeden jediný, ještě ke všemu z Bučovic a taky s burčákovou bouří v zádech, takže jsem ještě musel řešit jeho dopravu na zápas – to ale zvládl skvěle Tonda, kterému tímto ještě jednou děkuju taky. Radimův zástupce Patrik se ale ukázal jako skvělý gólman a jeho jisté zákroky nám v zápase hodně pomohly.
Naopak moc nám nepomohl původně delegovaný rozhodčí, který nedorazil. Dle Slávy měl mít domluvený záskok s rozhodčím, který nám to nakonec odpískal, ale ten zase tvrdil, že nic takového domluveného nebylo, takže nakonec nikoli ztraceno v překladu, ale ztraceno v domluvě a začátek zpožděný o cca 15 minut. Každopádně důvod pro to, abychom si v den zápasu ověřovali, jestli s tím rozhodčí počítá…
Jako vždy naše sestava v den zápasu doznala dílčích změn – zrušil Freedom a tak napůl i Muertas. Místo nich jsem povolal premiérově Karla a ostříleného Václava.
Samotný zápas byl po rozpačitém začátku celkem svižný, tažený spíše individuálními průniky, než povedenými kombinacemi. My jsme celkem dobře forčekovali, spoustu puků kluci vepředu získali už v útočném pásmu, ale nic z toho nebylo. Vzadu bylo tentokrát míň chaosu než obvykle, i když neříkám, že nás soupeř párkrát pěkně nepotrápil… Nováčci v našem dresu Tonda s Karlem zahráli výborně, což není žádné překvapení, vzhledem k jejich zkušenostem. Hlavně ve druhé třetině jsme pak byli nebezpečnější než Rockets.
Naše oba góly dával Lukin, první jsem neviděl, protože jsem se ve chvíli kdy padl válel po zemi po drobném střetu s gólmanem domácích, nicméně mi za něj byla připsána asistence :-) Druhý gól dal Lukin po sólové akci - lehce kostrbatém průniku přes několik hráčů soupeře.
V zápase bylo taky něco emocí, při některých vyloučeních se zlobili Rockets, my s Václavem jsme se zase dost rozčílili poté, co Vašek skončil v hrazení po postrčení přemotivovaného hráče domácích. Vzhledem k trablům s rozhodčím se zápas nedohrál, chyběla tak minuta, když vyjel rolbař a nerozhodný stav je asi spravedlivý. I když ne – měli jsme to spíš vyhrát :-)
Tož tak.